avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet suspendat pentru accidentarea unei persoane - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet suspendat pentru accidentarea unei persoane - culpa comuna

Buna ziua
Ieri am avut o problema(cu masina) cu un cetatean care statea pe carosabil la OKAZIE pe care nu l-am vazut la o manevra cu spatele!
L-am lovit la manevra cu spatele ,am sunat la 112 ,a venit si salvarea l-a dus la spital l-au investigat si l-au trimis acasa dupa 2 ore!
Am mers la Politie pt procesele verbale(unde mi sa comunicat ca este CULPA COMUNA) si mi sa adus la cunostinta ca trebuie sa predau carnetul pe perioada investigatie,
PROBLEMA mea este ca trebuie sa plec in vacanta si sa conduc iar eu nu stiu daca pot sa fac acest lucru cu DOVADA de 30 zile.
Politistii de la circulatie au spus ca POT dar DOVADA este numai pt teritoriu ROMANIEI dupa cum stiu eu!
Ce trebuie sa fac in acest caz!? Sa traduc si sa legalizez aceasta dovada?!
Va rog respectuos sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 00:54, 29 Iulie 2011
conf Conventiei Internationale dovada nu face parte din actele recunoscute pe plan international ca fiind valabile. Dovada este valabila doar pe teritoriul Romaniei, singurul act recunoscut in UE ca acordindu-va dreptul sa conduceti masina este permisul de conducere, acel plastic cu elemente de siguranta si cu mentiuni facute in limbile de circulatie internationala.

Dovada nu are nici elemente de siguranta, este scrisa de mina de agentul de politie, nu are nici poza - nici un politai din Vest nu se uita la acea bucata de hirtie. De altfel, situatia este valabila si ptr ei - dovezile emise de autoritatile straine nu sunt recunoscute in Romania.
Cu dovada nu puteti circula in strainatate.
Contestati procesul verbal de contraventie la judecatoria la care este arondat locul savarsirii faptei, solicitati un certificat de grefa cu care va prezentati la politie si va recuperati permisul pana la solutionarea contestatiei.
Fiind lovita p persoana s-a intocmit dosar penal iar in acest caz permisul nu se restituie. Se emite doar o dovada reinnoibila la fiecare 30 de zile de catre procuror.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident bizar - culpa comuna ? westdesign westdesign Buna ziua, incerc sa va descriu cat mai exact accidentul pe care l-am avut in urma cu 4 ore. Ajuns intr-o intersectie dirijata dintre un drum cu sens ... (vezi toată discuția)
Ridicare permis + amenda auto Cornel Morar Cornel Morar am luat amenda si mi s-a luat permisul pe motiv ca am iesit cu spatele dintr-o parcare ,situata pe o strada cu sens unic. Asezarea unui loc de parcare este in ... (vezi toată discuția)
Eveniment rutier - lipsa rca alonia14 alonia14 Buna ziua ! Va rog sa ma sfatuiti asupra unei probleme a nasului meu privitor la un incident petrecut in parcarea unui spital, mai exact in curtea acestuia - ... (vezi toată discuția)