avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Import China -> Romania
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Import China -> Romania

As vrea sa aduc un lot de HDD externe in Romania din China . Pretul unitar este de 90 RON/Buc , transportul este suportat de fabrica . Problema este ca am pus o intrebare pe www.customs.ro mai demult si nu am primit nici un raspuns, am intrebat la posta la care se primeste coletaria internationala la un angajat care nu a putut sa ma lamureasca ce se intampla daca aduc 100 de bucati ca persoana fizica ( la ora actuala vad diverse produse ca persona fizica pe okazii.ro ) . Eu sunt de acord sa platesc la vama TVA si ce taxe ar mai fi , dar as vrea sa stiu cam cat sunt taxe respective .
Cel mai recent răspuns: savc2010 , utilizator 17:46, 30 Iulie 2011
In afara de TVA, veti mai plati o taxa specifica pentru produse de acest gen, respectiv in jurul valorii de 5% din valoarea totala.
Dar pot aduce in mod legal ca si persoana fizica 100 de bucati la posta ? ( din punctul meu de vedere ar fi bine sa fie numai 5 % =D> )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import china pe firma fara comisionar vamal emil_nastase emil_nastase Vreau sa import din China niste componente electronice pentru automatizari. Pentru revanzare. Importul vreau sa-l fac pe firma, am cod EORI si sunt platitor de ... (vezi toată discuția)
Cumpar jucarii din china pt mine taxe vamale? pitt_maria pitt_maria buna ziua vreau sa cumpar jucarii din china pt mine si cativa prieteni. am gasit o firma din china pe net, comanda pe net, banii ii trimit prin banca si mi-a ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale pentru importul de motociclete Vreau sa-mi aduc o motocicleta sh si nu stui care sunt taxele vamale accize etc. Stie careva une pot gasi toate lucrurile astea? (vezi toată discuția)