buna seara!va rog sa ma lamuriti si pe mine unde pot sa cer despagubiri in cazul in care un membru al familiei a murit intr-un accident rutier in timp ce venea de la locul de munca spre casa?mentionez ca soferul a pierdut controlul volanului si a itrat intr'un gard.in urma accidentului soferul si pasagerul din spate au murit pe loc.ma intereseaza pt pasagerul din spate?am inteles ca este stipulat ceva in polita casco sau se poate cere la firma unde avea autoturismul rca-ul???
Toate daunele rezultate din eveniment vor fi platite de asiguratorul RCA al vinovatului de accident iar actele se depun de catre un membru al familiei decedatului la asigurator.
Cu copia politei RCA de la firma, o dovada privind accidentul si victima, certificatul medico-legal, documentele personale de stare civila.La asigurator deschideti dosarul completand un formular de avizare dauna auto si veti primi informatii complete privind alte doc. necesare, proceduri, etc.
Actele necesare pt asigurator sunt: copii dupa certificatul de deces si dupa certificatul constatator al mortii, copie dupa PV al politiei in care s-a trecut modul in care s-a produs accidentul, copii dupa toate chitantele si facturile prin care ati procurat cele necesare inmormantarii si pomenilor respective,copie dupa polita RCA a vinovatului de accident, copii dupa actele de expertiza tehnica(daca s-a facut) iar pt supravietuitori minori copii dupa certificatul de nastere si adeverinta de la scoala unde se afla incadrat in forma de invatamant iar daca este student copie dupa carnetul de student si dupa adeverinta de student eliberata de secretariatul facultatii. Cu toate aceste documente mergeti la asigurator si deschideti dosar de dauna. Pt daune morale este necesar sa va angajati un avocat si sa actionati in instanta asiguratorul pt ca suma se fixeaza de instanta.
pe mine mai mult pt daune morale ma intereseaza deoarce cheltuielile pt inmormantare au fost suportate in mare parte de catre firma unde lucra si nu vad ce alte cheltuieli materiale as putea sa solicit?deci pt astfel de daune trebuie neaparat sa cer ajutorul unui avocat specializat in asa ceva?
Accident de masina
wabar
Buna seara
Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)