avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apel divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apel divort

buna ziua,am divortat de sotul meu(cetatean strain)si divortul s-a pronuntat la data de 10.06.2011.am asteptat sa imi vina acasa hotararea, dar eu m-am impacat cu sotul meu intre timp, iar la judecatorie am luat hotararea pe care scrie irevocabila.am auzit ca daca facem amandoi recurs se aproba si ramanem casatoriti. asa este? si daca da in cat timp trebuie sa depunem actele la judecatorie? va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:54, 30 Iulie 2011
daca e irevocabila pe divort, nu mai aveti ce face
recasatoriti-va, daca doriti
Daca hotararea de desfacere a casatoriei este definitiva si irevocabila inseamna ca nu se mai poate face recurs.Divortul este pronuntat irevocabil.
Termenul de introducere a cererii de recurs este de 15 zile de la comunicare,dar pentru a putea apela la recurs este necesar ca hotararea de fond sa poata fi atacata (sa nu fie irevocabila si sa specifice termenul de recurs in hotarare).
In materie de divort, termenul de recurs este de 30 de zile si curge de la comunicarea hotararii. ... art.619 C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diovort prin acord praporgescu praporgescu daca partile au formulat initial fiecare cate o cerere de divort, recalmantul a depus cererea de divort paratul a depus intampinare si reconventionala iar la ... (vezi toată discuția)
Caile de atac intr-un proces de divort valentin_76 valentin_76 Buna seara! As avea si eu urmatoarea problema asupra careia doresc, daca se poate, sa ma lamureasca cineva: care sunt caile de atac intr-un proces de divort, ... (vezi toată discuția)
Divort mocanuviorel mocanuviorel Buna hotararea judecatoreasca de divort in cat timp devine irevocabila si definitiva , care este timpul in care poate fii atacata ? MULTUMESC . (vezi toată discuția)