avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua,

Lucrez la o societate (S.C ... S.A) care are 1 birou central si 8 regionale . Eu lucrez in cadrul unei regionale pe o functie ce se regaseste doar intr-una din organigramele celorlalte regionale. Recent sefii de regionale au primit sarcina de a reface organigramele si am auzit ca colegii care ocupa f-ctii similare cu a mea (in alte regionale) si-au cerut mutarea pe f-ctii inferioare sau mutarea la centralul societatii. Intrebarea mea este ce credeti ca se intampla :

- urmeaza concedieri si avand in vedere bunele relatii cu managementul baietzii au aflat si se muta pe f-ctii ce nu vor fi afectate ?
- daca da , se pot pastra unele functii in centralul societatii si desfiinta in restul regionalelor ?
- daca da, ce se intampla cu cei ce ocupa f-ctii ce nu mai apar pe noua organigrama: concediere sau angajatorul le poate oferi o alta f-ctie

Va multumesc si as aprecia un raspuns cat mai urgent,

Cris
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 1 August 2011
Nu avem de unde sa stim ce va face compania la care lucrati pe viitor sau ce masuri de reducere a personalului a luat.

Este posibil ca firma sa faca reduceri de personal prin desfintarea unor posturi si colegii din celelalte regionale sa se apere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
1. Este posibil
2. Depinde de interesele si politica d epersonal a societatii
3. Ambele situatii sunt posibile
In cazul concedierii in baza art.65 C.mun., textul de lege nu reglementează în sarcina angajatorului obligaţiile de diligenţă de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.

Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Multumesc ptr raspunsurile prompte. Azi am primit decizia de concediere (asa cum anticipasem) si apelez la dumneavostra ptr a ma consilia in gasirea unei solutii de contestare in instanta (daca mai e cazul). Daca ma ajutati cu cate o adresa de e-mail v-as trimite documentul ptr a vedea daca se mai poate face ceva .

Adresa mea este c.mihai84@yahoo.com

Va multumesc
Pentru a redacta o contestatie la decizia de concediere trebuie sa ne puneti la dispozitie mai multe detalii ....

p.s.
puteti contacta dvs prin mesaje private pe unul sau mai multi cosnsultanti in materie si in functie de raspunsurile primite veti decide in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere datorita desfiintarii postului FloD FloD Buna ziua. Am fost concediat datorita desfiintarii postului ocupat si as vrea sa stiu daca este legal acest demers in situatia in care in aceeasi firma au ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post steff5891 steff5891 Ma puteti indruma intr-o problema. Postul meu a fost desfiintat si in organigrama a fost introdus un post similar, numai ca noul post are si atributii noi. ... (vezi toată discuția)
Functie pe perioada determinata - contract de munca pe perioada nedeterminata adry_de_gennaro adry_de_gennaro Buna, Am urmatoarea situatie si as vrea sa aflu cateva detalii: - sunt angajat al unei companii multinationale din oct 2013 - am contract de munca pe per ... (vezi toată discuția)