avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functie pe perioada determinata - contract de munca pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functie pe perioada determinata - contract de munca pe perioada nedeterminata

Buna,

Am urmatoarea situatie si as vrea sa aflu cateva detalii:
- sunt angajat al unei companii multinationale din oct 2013
- am contract de munca pe per nedeterminata
- in mai 2013, in urma unui interviu mi-am schimbat pozitia cu o functie noua, intr-un alt departament
- functia aceasta este pe o perioada determinata de 1 ani - am semnat act aditional la contract de munca (inlocuiesc un alt angajat care la randul lui inlocuieste alt angajat aflat in concediu de maternitate)
- maternitatea se intoarce iar departamentul in care sunt in prezent nu poate mari nr de posturi din aceasta echipa ca sa ma pastreze si pe mine
- in departamentul din care am plecat in mai 2013, s-au facut o serie de reorganizari - denumirile functiilor au fost schimbate cu unele noi, iar functia pe care eram eu acum 1 an nu mai exista sub numele respectiv.

In prezent am aplicat pe o alta pozitie in cadrul unui alt departament. (tot determinata si aceasta).
Care sunt variantele legale pe care compania trebuie sa mi le puna la dispozitie in aceasta situatie? pe ce post ma intorc?
Compania ma poate concedia pe motiv de restructurare?

Multumesc,
Adriana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 24 Martie 2014
Schimbarea denumirilor unor functii nu inseamna reorganizare si nici nu duce la o concediere. CIM incheiat pe durata nedeterminata va permite sa va reintoarceti pe postul pe care l-ati avut anterior.
Fiind o companie multinationala, are o organigrama, un stat de functii, din care rezulta carei functii actuale ii corespunde vechea dvs functie.
Multumescu frumos de informatie.

Schimbarea denumirilor functiilor din fosta echipa in care am fost presupune si modificari ale fisei postului. Fostii mei colegi au fost trecuti pe functiile noi si au acum o perioada de proba de 3 luni.

Urmeaza sa discut luni si cu colegii din HR in vederea gasirii de solutii.
Aceasta nu inseamna doar o schimbare de nume ale unor functii ci o reorganizare a activitatii societatii prin modificarea si redimensionarea posturilor. In mod normal in aceasta situatie toti angajatii care nu accepta noile functii sunt concediati conf art 65 CM.
Cand s-au facut modificarile ar fi trebui ca si dvs sa primiti o instiintare in acest sens cu noua functie care vi se ofera. Daca nu vi se oferea alta, ar fi trebuit incetat vechiul CIM pe durata nedeterm si incheiat altul nou pe durata determ.
adry_de_gennaro a scris:

......

In prezent am aplicat pe o alta pozitie in cadrul unui alt departament. (tot determinata si aceasta).
Care sunt variantele legale pe care compania trebuie sa mi le puna la dispozitie in aceasta situatie? pe ce post ma intorc?
Compania ma poate concedia pe motiv de restructurare?

Multumesc,
Adriana



1. La terminarea perioadei pentru care ati fost angajat pe acel post, trebuie sa reveniti pe postul detinut anterior.

2. Compania poate decide concedierea dvs daca postul dvs - anterior acestor modiifcari - s-a desfiintat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea functiei pentru o perioada determinata stoicamir stoicamir Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata si as avea nevoie de sprijinul dvs. Situatia este urmatoarea: In martie 2012: s-a incheiat contract de munca ... (vezi toată discuția)
Test pt un post detinut deja blaura blaura Buna. Problema mea este urmatoarea: detin un post de conducere, sunt sef de echipa. Acest post (pe o perioada nedeterminata) l-am castigat in urma unui concurs ... (vezi toată discuția)
Cumul functii - concediere individuala - ordine prioritate kira.11 kira.11 Sunt angajata cu CIM pe perioada nedeterminata, in functia X la compania Y. Temporar detin si functia de sef departament, titulara acestui post fiind in ... (vezi toată discuția)