avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Semnarea de primire a facturilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Semnarea de primire a facturilor

Buna ziua,

Adresez specialistilor in domeniu urmatoarea intrebare:

Semnarea de primire a facturilor poate fi facuta si de o persoana care nu este angajatul cumparatorului - de exemplu de o ruda?

Ce solutie propuneti in cazul in care acest lucru s-a intamplat deja?

Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: musetel , utilizator 11:53, 1 August 2011
Semnarea unui document atrage raspunderea celui care a semnat. In cazul documentelor cu regim fiscal, acestea pot fi semnate de persoanele imputernicite/desemnate in acest scop de conducerea firmei.
O factura nu poate fi semnată de primire decât de o persoana din cadrul societății căreia ii este destinată acea factura. Daca altcineva a primit factura si a semnat in numele societății,dar nu făcea parte din acea societate, exista 2 variante :
1- societatea sa își insuseasca totuși factura si sa o înregistreze in contabilitate( asta in cazul in care dorește sa primească factura);
2- acea persoana care a semnat de primire sa restituie prin posta cu confirmare de primire factura către emitent , mentionand ca nu face parte din societate si ca nu ei ii este destinată acea factura
Succes!
multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns.

Firma este de acord cu suma inscrisa, mai mult efectueaza plata pentru serviciile din factura numai ca aceasta a fost ridicata de o ruda a administratorului, care nu are nicio relatie cu firma, iar datele acestei persoane sunt inscrise pe factura la rubrica "date privind expeditia".
Exista o baza legala care sa permita acceptarea in contabilitate a facturii in aceasta situatie - intreb in eventualitate unor eventuale surprize la un control.
Multumesc
Daca si-a insusit-o si conducerea, nu e nicio problema. Controalele de care va temeti verifica exactitatea inregistrarii in contabilitate a documentelor de catre firma, nu efectueaza expertize grafologice.
Este vorba de o firma fara angajati, doar un administrator. Deci ....

Alte discuții în legătură

Semnare bilant piciorusm piciorusm Am caliatea de expert contabil dar sotul meu are o societate comerciala.Daca ma angajez la firma lui cu norma de 1ora,pe functa de contabil sef, pot semna ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva emite facturi cu tva. DinuCristina DinuCristina Buna ziua Va rog respectuos sa ma ajutati in urmatoarea problema extrem de complicata . Ce trebuie facut pentru a indrepta greselile facute la o ... (vezi toată discuția)
Este evaziune fiscala? Nina1 Nina1 Buna ziua, In cadrul unei SC tip SRL s-au depus documentele contabile pe anul fiscal; s-a declarat venit 0 cu toate ca firma in anul respectiv realiza ... (vezi toată discuția)