avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Semnare declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Semnare declaratii

Buna ziua! Administratorul unei firme Srl nu are angajat contabil deoarece acesta are decizie cu atribuții de conducere evidenta contabila fiind economist cu studii superioare. Pana in prezent s- au depus declarații si bilanț semnate de administrator la ghișeu. Intrebari: 1.Pentru depunerea electronica a declarațiilor cu certificat emis pe numele admistratorului mai este necesara împuternicire la notar? 2. Cu acelasi certificat poate semna declaratii ale altor contribuabili fara sa existe un contract de munca incheiat ?Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 20:21, 23 Martie 2018
1. nu, doar statut;
2. Doar daca poate justifica de ce face acest lucru (de exemplu: eu si mama mea tinem evidente contabile, dar toate declaratiile se depun folosind semnatura mea. Exista contract de munca pe numele ei; pot demonstra ca nu fac evaziunefiscala iar respectivele societati au organizat departamant financiar contabil conform legii)
PS
3. Atentie ! Ord 1802/2014 coroborat cu legea contabilitatii si legea societatilor comerciale nu mai permit semnarea bilantului la administrator si intocmit de catre aceeasi persoana. Administratorului i se pot aplica sanctiunile prevazute pentru neorganizarea departamentului fin-contabil conform legii.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
adema1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant 2005?! ELENA VASILE ELENA VASILE Rog un raspuns competent, cine poate sa semneze bilantul pentru anul 2005: 1. Economistul si Administratorul? 2. doar Administratorul? 3. Conducatorul ... (vezi toată discuția)
Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Cine poate tine contabilitatea intr-un srl? Marius_Ang Marius_Ang Cine poate tine contabilitatea intr-un SRL? Care este minimul de studii cerut? (Intreb pentru ca am auzit de la cineva ce face studii economice ca doar ... (vezi toată discuția)