avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale mai multe cesiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

mai multe cesiuni

intr-un srl cu doi asociati unul cedeaza partile sale celuilalt, iar apoi cel ramas cedeaza o parte din partile sale unui tert.
sint doua contracte de cesiune distincte
mai este necesar ca asociatul care iese din firma sa-si dea acordul asupra celei de-a doua cesiuni?
cum se procedeaza? se face mai intii o aga intre asociatii vechi pt. prima cesiune, urmata de o decizie a proaspatului asocait unic de a-si ceda din parti?
se pot inregistra ambele cesiuni prin aceeasi operatiune la registru ?
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
eugen82, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 07:17, 3 August 2011
Se poate face printr-o singura operatiune in situatia in care noul asociat aporteaza o anumita suma prin care se majoreaza capitalul social iar unul dintre asociatii vechi isi cesioneaza partile sociale celuilalt asociat existent care va ramane asociat in societate cu noul asociat. Sper sa ma fi facut inteles.
@sad: Cesiunea unui procent din partile asociatului ramas catre noul asociat nu poate fi facuta pur si simplu prin plata unei sume pentru partile cedate? nu cred ca trebuie neaparat majorat capitalul social, sau trebuie?
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
eugen82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale iarina_73 iarina_73 Buna Ziua! La un srl cu trei asociati, unul dintre asociati vrea sa cesioneze partile sociale administratorului societatii care nu este asociat. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale alina_vi alina_vi Un asociat doreste sa cesioneze o parte din partile sale sociale pe care le detine la un SRL catre un tert. Asociatul are o datorie mai veche catre tert. Este ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)