avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum decurge examenul la ANFP?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum decurge examenul la ANFP?

Stie cineva cum decurge examenul de promovare pe un post de conducere la ANFP? A participat cineva? Cei de acolo sunt ostili sau sunt amabili? Trebuie sa te prezinti si la depunerea dosarului sau il trimite institutia la ANFP?
Cel mai recent răspuns: filozofulll , utilizator 21:31, 9 August 2011
e ca orice examen, cu diferenta ca, daca la "locale" te duci si bei rakiu si fumezi carpati cu membrii comisiei, inainte de examen, la ANFP nu se poate. :)
Dosarul se depune la institutia care scoate postul la concurs, care il va transmite ANFP-lui, dvs.va prezentati la Buc.la data programarii concursului (proba scrisa + interviu). Domnii/doamnele din comisie sunt amabili, atat cat se poate, intrebarile nu sunt grele, raspunsurile sunt cu probleme. Incercati sa ganditi logic, daca va lipsesc cuvintele specificate in textul legii, inlocuitile cu cuvintele dvs., fara a va bloca si totul va fi ok. Succes. Veti fi surprins/a sa vedeti ca cei de la centru sunt cu mult mai intelegatori si amabili decat cei de pe plan local (acolo unde nu exista sfanta pila)
Proba scrisa , ma refer pentru promovare intr-un post de conducere, este grila(asa spuneau unii)? De interviu nu mi-e teama.
Consider ca aveti dreptate, acolo voi intalni probabil oameni mult mai intelegatori decat in primaria noastra. Vreau sa particip si eu in viitorul apropiat, dar ma sperie gandul calatoriei pana la Bucuresti si faptul ca as putea sa intalnesc acolo oameni prea pretentiosi. Desigur voi incerca, atat cat pot, sa nu ma fac de rusine dar nu stiu ce pretentii se ridica la nivel central, adica daca este necesar sau nu sa reproduc raspunsul exact ca in lege. Stim cu totii ca legile sunt stufoase si nu stiu pe ce se axeaza mai mult comisia de examinare. Desigur voi da pe acolo si peste pilosi dar cu toate astea eu tot incerc.
de regula, la ANFP se pun intrebari scurte si la obiect. preferabil ar fi sa scrieti cat mai aproape de lege, barbile nu se iau in considerare.posibil sa fie si pile...dar, aveti o sansa in plus, la ANFP. Succes. :)
caut de 1 an pe site-ul ANFP un post si posibilitatea de a ma inscrie la un examen in jud. meu, dar majoritatea posturilor-si nu vorbesc de cele temporar vacante-nu apar la concurs, pentru ca oamenii apar pe aceste posturi venind prin transfer din alte institutii ale respectivului minister. Cred ca se scot la concurs posturile la niveluri superioare, apoi oamenii sunt trimisi in teritoriu, nu vreau sa dau exemple.
Mi-ar place si mie un post de functionar la APIA, sau in institutiile MMFES, sau la o primarie, unde un functionar nu a reusit la concurs, dar a reusit un fitecine care a lucrat nu stiu unde, dar era ruda cu primarul...

Alte discuții în legătură

Post de conducere si anfp abramburicaica abramburicaica Am inteles ca mai nou ANFPul organizeaza examenul pentru posturile de conducere. Intrebarea mea este :pentru postul de sef birou -prin promovare a persoanei ... (vezi toată discuția)
Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Concurs ocupare post de secretar oras PRUNA CORINA PRUNA CORINA De la comp. resurse umane ,se va anunta la ANFP scoaterea la concurs a postului de secretar care este vacant.Indeplinesc conditiile ,dar ma tem de ... (vezi toată discuția)