avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Program de lucru
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Program de lucru

lucrez la o institutie publica activitate ordine publica; execut serviciul cu program de 8 ore, insa ma prezint cu 45 minute inainte la serviciu pentru a participa la instructaj, iar dupa serviciu mai stau jumate de ora sa intocmesc raport de activitate; intreb cat este normal sa fiu pontat pentru un astfel de serviciu 8 ore sau 8 + 0.45 + 0.3 = 9,15 ore; eu consider ca 9,15 ore, cum prevede si codul muncii, pentru ca ma aflu la dispozitia unitatii; asta incerc sa ii explic si sefului insa nu vrea sa inteleaga; cui trebuie sa ma adresez pentru astfel de situatii, caror institutii ale statului, I.T.M. cumva
Cel mai recent răspuns: csaby2011 , utilizator 20:02, 1 August 2011
buna nu te poti adres decat instantei eu find in acelas situatie la lucru sa ma prezint la ora 17:00 activitatea sa incep la17:30-21:30 iar sa nu parasesc sericiul inainte de 22:00 deci si eu o ora am lucrat in plus timp de 10 luni si acum prin instanta pot cere inapoi 75% din tot programul pierdut deci din cele 202ore pierdut conform legi pot cer in instanta plata a 151 de ore si 4.63 ron pe ora deci ar fi undeva 700 ron + dobanda pe fiecare luna din sept 2010-julie 2011 iar acest lucru daca ai reusit acele ore vor fi inpartie in 8 or/zi si ti se vor trece in cartea de munca
incearca bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foaia de prezenta - nereguli ramy84 ramy84 Societatea unde imi desfasor activitatea a avut un control de al ITM, in urma caruia s-au instituit niste masuri de urmat. Una dintre aceste masuri este ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare costat costat Buna ziua, Lucrez intr-o firma care isi desfasoara activitatea de productie de luni ora 07:00 pana sambata 07:00. Programul meu de lucru e de luni pana ... (vezi toată discuția)
Programul inegal de munca si plata pentru acesta RAMONARAMMY RAMONARAMMY Buna ziua ! Am si eu nevoie de niște informații pe care nu le găsesc nicăieri explicate concret. Se da următoarea situație: In CIM este specificat ... (vezi toată discuția)