avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum il pot actiona in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum il pot actiona in instanta?

Buna ziua,

Tebuie sa actionez pe cineva in instanta eu sunt dintr-un oras el in alt oras pot sa il actionez in orasul meu? ca sa stiu de unde imi iau avocatul.

Este o problema legata de fisa fiscala a unei masini pe car tipul nu o scoate de la fisc pentru ca are datorii si eu trebuie neaparat sa inmatriculez masina. imi trebuie un ordin judecatoresc prin care eu sa o pot inmatricula, el va plati cheltuielile de judecata nu?

Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 12:56, 16 August 2008
ce amenzi sa ii platesti tu? de circulatie?? du-te la impozite si taxe locale arata-le contractul de vanzare cumparare, normal ei ar tre sa inmatriculeze masina pe numele tau iar pe el sa-l execute .
:-/ nu inteleg care e treaba cu fisa fiscala, maine o sa incerc sa contactez niste avocati care stiu despre ce este vb, pentru ca aia de acolo au zis ca trebuie sa plateasca datoriile, ca eu nu o pot inscrie dc nu imi da asta fisa ca nu are el datorii catre stat, si dc el nu vrea sa plateasca amenzile la stat, acum nu pot sa inscriu eu masina. Nu inteleg de ce e posibil sa faci contractul de vanzare cumparare fara nenorocita aia de fisa, cum iti cere buletinul poate sa cera si fisa aia de fac contractul, ca apoi sa il fac eu pe ala sa plateasca datoriile la stat ca sa pot sa inscriu masina, ori eu nu inteleg legea ori cei care au scris-o nu au gandit.

Multumesc,
..si da are amenzi de circulatie...cand isi recupereaza statul banii pe amenzi, cand il conving eu pe ala sa le plateasca?
Din cate am aflat actul de v-c este nul pana nu fac rost de fisa fiscala, ca urmare se pare ca pentru mine exista 2 solutii:

- ori ii platesc amenzile lui ala si scoate fisa si astfel inregistrez masina
- vand masina mai departe si urmatorul se descurca.

:)...ce imi place legislatia din Romania, ce frumos o mana o spala pe cealalta :D
Geo, nu trebuie să aplicaţi nici una din cele două variante de mai sus, fără a fi necesară acea fişă fiscală.
Există o a treia, respectiv introduceţi o acţiune la instanţa din raza teritorială a domiciliului dv., potrivit art. 10 pct. 1 C.pr.civ., acţiune de constatare a vânzării ce a avut loc prin încheierea acelui înscris sub semnătură privată, respectiv radierea autoturismului de pe numele vânzătorului şi înscrierea acestuia pe numele dv.
Astfel, pe baza acestei acţiuni care se va soluţiona rapid cu şanse 100% de câştig pârâtul va fi obligat şi la plata cheltuielilor de judecată, cu excepţia cazului în care, la primul termen de judecată, va afirma că este de acord cu acţiunea.
În baza hotărârii de admitere a acţiunii, învestită cu formulă irevocabilă şi executorie, veţi merge la Poliţie şi veţi radia maşina de pe numele vânzătorului şi înmatricularea ei pe numele dv.
În final, vânzătorul va rămâne să-şi achite datoriile la bugetul de stat, iar dv. vă veţi înmatricula autoturismul fără stres.
Succes! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme radiere masina. dadym dadym Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este ... (vezi toată discuția)
Auto Corina Maria Corina Maria Daca am cumparat o masina, dar proprietarul a cumparat-o la randul lui de la un altul, si nu a inscris-o la primarie, pot face actele cu prima persoana? ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)