avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune cumparat masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune cumparat masina

Pe 9 Mai 2008 am cumparat o masina de la un tip din Ploiesti, cu care am facut un act de vanzare-cumparare la o dactilografie de langa politia Ploiesti, pe care l-am semnat amandoi.El mi-a spus ca masina e pe firma lui. Ulterior am aflat ca masina era a unei firme din Bucuresti. Eu i-am platit lui banii (7900 euro), dar factura mi-a trimis-o de la firma din Bucuresti cu suma de 2900ron.Am aflat apoi ca masina nu avea 76000km si cum are la bord si cum scris el in anuntul din Autovit, ci 142000km, dar nu am putut printa anuntul ca sa am o dovada, dearece l-a sters.Pot sa-i fac plagere penala, tinand cont ca am ca probe contractul de vanzare cu suma de vanzare, in care scrie ca masina e libera de orice sarcini, semnat de el ca proprietar si factura de la firma in care suma nu coincide cu cea data de mine?Pe cartea de identitate a masinii figureaza firma, dar care nu era a lui.Plangera poate fii facuta si in alt oras, decat in Ploiesti? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ttino , utilizator 15:21, 21 Iulie 2011
Va multumesc! El mi-a vandut masina ca si cum era a lui( sau pe firma lui), in realitate conform cartii de identitate era a unei firme din BUCURESTI. Pe contract s-a semnat ca persoana fizica, dupa ce a vorbit la telefon cu asa zisa contabila a firmei lui, care i-a spus sa treaca numele lui si nu numele firmei. Pe contract se vede ca dactilografa incepuse sa bata numele firmei din cartea de identitate, pe care apoi l-a x-at si a trecut numele lui.
Este fals si uz de fals.
Si eu am cumparat in urma cu 2 saptamani un autoturism care are afisat pe bord un numar de km care nu este real (kilometrajul a fost mult dat inapoi). Pot face ceva in acest sens, tinand cont ca masina a fost scoasa la vanzare pe un site de profil unde era postat numarul fals de kilometri si telefonul de contact era al celui cu care am incheiat actul de v/c, dar, ultimul proprietar pe cartea de identitate nu era vanzatorul ci o firma de liesing care a vandut masina unei PFA care la randul ei a instrainat-o vanzatorului meu. Numarul adevarat de kilometri l-am aflat de la firma de liesing de pe cartea de identitate careia i-am solicitat factura cu care a instrainat masina, factura pe care erau trecuti numarul real de kilometri. (Copia acestei facturi am primit-o si de la vanzatorul meu in vederea inmatricularii autoturismului insa aceasta era falsificata si nu continea kilometri autoturismului.
Multumesc

Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
ttino, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune la cumpararea masinii ttino ttino Buna ziua, Am cumparat in urma cu 2 saptamani un autoturism care are afisat pe bord un numar de km care nu este real (kilometrajul a fost mult dat inapoi). ... (vezi toată discuția)
Are valoare actul? cazandetuica cazandetuica Am cumparat un autorurism, am semnat pe un formular de cumparare vanzare din acela autocopiator, in 3 exemplare cu care a venit vanzatorul, l-am semnat, am dat ... (vezi toată discuția)
Am aflat cu ocazia itp că mașina cumpărată avea kilometrajul dat înapoi. aș dori să o returnez, am șanse în instanță? IonutCirciu IonutCirciu Salut mi am cumpărat un golf 5 acum 5 luni și in bord avea 180.000km, am pus o pe tester nua găsit nimic in neregula bun, după ceva timp am avut și niște ... (vezi toată discuția)