Buna ziua..Maine ar fi trebuit sa continui o promotie insa azi am fost chemata la sediu de catre firma cu care colaboram pentru o promotie..Povestea incepe asa:In aceasta dimineata m-am trezit cu 6 apeluri nepreluate.Am sunat inapoi pentru a afla ca "am fost filmata de catre unul dintre clientii acestei firme (de recrutare de promoteri) cum plecam din incinta magazinului -in care lucram- cu o sacosa plina de periute electrice"(precizez ca o asemenea periuta este in valoare de 70de RON.si ca eu intr-adevar.aveam cu mine o punga.insa in niciun caz "plina de periute"..in acea punga erau nimic altceva decat schimburile mele!).Mi-am inceput dimineata intr-un mod foarte ciudat-pentru ca eu am totusi o constiinta care ma impiedica sa fac asemenea fapte prostesti si deci.am ramas pur si simplu cu gura cascata auzind cum ma acuza aceasta cucoana de la firma..Mi-am sunat colegele si mi-am sunat superviser-ul.Ei au spus ca nu exista nicio filmare dar ca intr-adevar,lipsesc niste periute;raporturile nefiind tocmai bune.La ora 4 ma prezentam la sediul firmei pentru a vedea "filmarea".Insa..n-am vazut nicio filmare.Am fost bagata intr-un birou si,de data aceasta,amenintata ca voi fi data in judecata daca nu returnez periutele..iar de la judecata.ajung la puscarie.Problema e ca eu nu am nicio periuta si nu inteleg ce vor acesti oameni de la mine..sa cumpar periute ca sa le umplu lor gaura din sistem?!I-am cerut sefei sa-mi arate totusi filmarea aceasta fabuloasa.Ea mi-a raspuns dupa un ras scurt si isteric ca o voi vedea la politie,dupa ce voi fi contactata de un detectiv..Problema este ca eu ma cunosc foarte bine si nu-mi amintesc sa am lapsusuri atat de grave incat sa nu stiu ca as fi savarsit o asemenea fapta..Mi-e frica chiar daca ma stiu nevinovata pentru ca sunt constienta ca traiesc totusi in Romania si ca am doar 18 ani si cateva zile si nu am nicio putere in acest stat..nu am pile.nu am rude..nu am nicio influenta.si totusi daca as fi data in judecata de o asemena firma,as pierde din prima pentru ca nu-mi pot permite un avocat..Va rog frumos sa-mi spuneti daca au existat asemenea cazuri..daca este posibil asa ceva si daca aveti vreun sfat pentru mine..
Cate porcarii o sa vezi la viata ta... Probabil ca nu vor sa-ti incheie contract de munca si vor sa te determine sa pleci, nu ai spus daca ai contract. Pana una-alta, spune-le raspicat ca daca ai fost filmata in timp ce ai fi furat, sa faca reclamatie la Politie, urmand ca tu sa suporti toate consecintele.
Imi refacusem contractul cand a inceput promotia (26 iunie)..ei m-au chemat in ultima clipa sa muncesc la aceasta promotie chiar daca aveam contractul expirat.Ultimul contract,cel de pe 26,era facut pe 3 luni.Insa azi la sediu m-am intalnit cu o fata cu care mai lucrasem,ne-am intrebat de sanatate cum ar venii si am aflat ca ea urma sa faca aceiasi promotie ca si mine,pe acelasi magazin..Am intrebat-o pe sefa si a zis ca "am incheiat orice colaborare"