avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cautat/cercetat pentru un presupus furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cautat/cercetat pentru un presupus furt

Buna ziua!
Locuiesc in strainatate din 2013.
Acum 4 luni se prezinta la usa cumnatei mele din bucuresti unde eu am avut viza de flotant pe bucuresti pana in 2013, doi politisti care pun
multe intrebari despre mine iar ea le spune ca nu stie nimic din afara faptului ca sunt plecat in italia, acestia nu ma acuza de nimic, nu dau nici un detaliu de ce ma cauta.
Au revenit acum 2 zile si iar o intreaba de la capat si ea le spune ca sunt in UK.
Acestia dupa 24523524323 de intrebari ii spune ca sunt cautat pentru furt!!!!!!
Impreuna cu tatal meu apar pe o filmare video dintr-un cunoscut lant de magazine din romania si spun ei, posibil cu varul meu, sotul cumnatei, si incep:
"este acuzat ca a furat un obiectiv foto in valoare de 7000 RON"
De data aceasta cei doi politisti ii lasa un numar de telefon!
Ma suna varul meu (si el plecat la munca in strainatate) si imi spune de cele intamplate si eu imediat il sun pe politist, ii spun ca sunt cel pe care il cauta la adresa X, ca stiu de tot ceea ce a vb cu sotia varului si el imi spune ca sunt acuzat ca am luat un obiectiv din acel
magazin, ca ma are pe filmare cu tatal meu ("CRED EU" spune el, "CA ESTE TATAL DUMNEAVOASTRA") si ca mai apare o persoana in filmare!
Fapta spune ca sa comis in decembrie 2012!!!!!!!! Suntem in septembrie 2015!!!!
Ma invitia la sectie in bucuresti, ii spun ca nu sunt vinovat, ca tata nu ar fi intrat niciodata in acel magazin (este anti tehnologie, de moda veche), ii spun ca nu vorbesc cu el de prin 2004, ii spun ca este posibil sa nu fi fost in tara in acea perioada, si il intreb de ce nu ma cautat la adresa lu tata pana acum? Imi spune ca de fapt doar eu sunt cautat pt furt, ca el nu a furat nimic!!!!!
Mai imi spune inca o data ca ma are pe filmare, ca are si amprentele mele!!!
Il intreb daca exista o filmare unde apar eu cu acest obiectiv in mana si ca ies cu el din magazin, si spune ca NU, nu apar, pentru ca cica era mic si incapea si in buzunar, imi spune ca are doar amprentele mele si ii ajung!!!!!
Ii spun ca o sa vin sa ii dau o declaratie la sectie cat pot de repede si ca o sa vreau sa vad si eu filmarea aia, si el spune:" VINO DOMLE AICI SA VORBIM"
si ii spun ca imi bag concediu si cum mi-l aproba vin, posibil sa dureze una-doua saptamani. Atunci el spune sa fac cum cred, ca el de luni ma baga in urmarire generala si europeana, ca nu scap de el, si eu ii spun ca nici nu vreau sa scap si bla bla bla .... se transforma totul intr-o discutie tampita!!!
Ce sa fac!!!!
Nimeni de aici nu stie cine sunt si as fi recunoscut daca il luam!!!
tata nu a fost niciodata in acel magazin!!!
In 2012 am fost de cateva ori in acel magazin, cu varul meu si cu sotia lui!!!!!
Mereu am cumparata cate ceva si ne BENOCLAM PE ACOLO CA SARACII, adica admirat mai de toate, NU AM FURAT NICIODATA NIMIC DIN ACEL MAGAZIN si toata nebunia asta ma face sa tremur de azi de dimineata intr-una!!!!
Din martie 2013 cand am plecat din tara, am fost de multe ori cu masina si cu avionul, NICIODATA PROBLEME!!!
Acum exact un an am fost in acel magazin si am cheltui vreo 6000 RON pe electrocasnice!!! Mi se pare totul asa o ciudatenie!!!! Nu stiu ce sa fac!!!!


Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 19:02, 6 Septembrie 2015
Doar daca mergeti la dosar o sa aflati exact despre ce este vorba.
Daca sunteti chemat in calitate de supect/inculpat aveti mai multe drepturi conf. c.p.p.
ART. 83
Drepturile inculpatului
În cursul procesului penal, inculpatul are următoarele drepturi:
a) dreptul de a nu da nicio declaraţie pe parcursul procesului penal, atrăgându-i-se atenţia că dacă refuză să dea declaraţii nu va suferi nicio consecinţă defavorabilă, iar dacă va da declaraţii acestea vor putea fi folosite ca mijloace de probă împotriva sa;
#M2
a^1) dreptul de a fi informat cu privire la fapta pentru care este cercetat şi încadrarea juridică a acesteia;
#B
b) dreptul de a consulta dosarul, în condiţiile legii;
c) dreptul de a avea un avocat ales, iar dacă nu îşi desemnează unul, în cazurile de asistenţă obligatorie, dreptul de a i se desemna un avocat din oficiu;
d) dreptul de a propune administrarea de probe în condiţiile prevăzute de lege, de a ridica excepţii şi de a pune concluzii;
e) dreptul de a formula orice alte cereri ce ţin de soluţionarea laturii penale şi civile a cauzei;
f) dreptul de a beneficia în mod gratuit de un interpret atunci când nu înţelege, nu se exprimă bine sau nu poate comunica în limba română;
g) dreptul de a apela la un mediator, în cazurile permise de lege;
#M2
g^1) dreptul de a fi informat cu privire la drepturile sale;
#B
h) alte drepturi prevăzute de lege.
Pentru clarificarea situatiei si pentru a preintampina situatii neplacute desfasurati eforturi pentru a reveni in tara,a analiza inregistrarea incriminatoare
Daca nu aveti posibilitatea sa veniti personal in Romania,incercati sa incheiati procura in favoarea unei persoane specializate care sa va reprezinte si sa va apere interesele
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:
- angajati un avocat (contractul de asistenta poate fi semnat si la distanta)
- comunicati avocatului datele de contact si numele politistului cu, care ati discutat
- avocatul poate solicita politistului sa comunice invitatia la politie pe adresa cabinetului sau (justificarea este faptul ca nu mai aveti domiciliu stabil in Romania) . Daca nu sunt politisti reali atunci nu o sa primiti invitatia respectiva niciodata....sau imediat ce avocatul se prezinta la sectia de politie indicata de presupusul politist in urma discutiei telefonice, poate afla ca atat dosarul cat si politistul sunt pure inventii.
- daca totusi avem de aface cu politisti reali, odata ce soseste invitatia, veti afla numarul dosarului si calitatea pe care o aveti.

Ceva din desfasurarea faptelor ma face sa cred ca este ceva necurat la mijloc si anume:
- daca erati inregistrat de camerele de luat vederi ca ati furat, nu ati fi putut iesi din magazin, fiind oprit imediat de agentii de paza/persoana insarcinata cu monitorizarea video
- chemarea politistului ar fi trebuit sa fie "vino dle. sa dai o declaratie" si nu "vino dle. aici sa vorbim, ceea ce suna: "ajungem noi la un compromis". Ori sunteti faptuitor si raspundeti conform legii, ori dati un "cadou" si uita de dvs. (sa nu o filiera de sarlatani)
- a prelevat amprentele dvs. de pe bunul furat (cum daca este furat???) sau a identificat amprentele dvs. dintre cele sute de mii prelevate din respectivul magazin...care este locul de unde s-au prelevat amprentele si care va leaga de obiectivul furat...mi se pare cusut cu ata alba.
- toti clientii respectivului magazin care apar pe camera sunt suspecti de furt, sau se organizeaza o tombola lunara la care este ales aleatoriu suspectul de furt.
M-am gandit si eu la inselatorie, dar sotia varului spune ca aveau poza mea, si ca aveau legitimatii!!!
Asta o sa fac! O sa contactez un avocat, cred ca este cel mai bine asa cum spuneti!
Si eu ma gandesc la treaba cu amprentele: daca spune ca am luat obiectivul, dar ca nu ma are exact pe camera, dar are amprentele?!?! Pe ce? Pe aparat? Bun ,,, Dar ce? A venit criminalistica exact dupa mine? Cine a sesizat ca lipseste un obiectiv de la respectivul aparat oare nu a pus mana pe el? Ma tot uit pe net dupa obiective, si nu vad nici un obiectiv intre 6000 si 7000 de ron si nu prea gasesc un model pe care sa il bagi in buzunar!!!!
Stau acum si ma gandesc ca in acel magazin sunt numai aparate ieftine la vedere, pe care le poti efectiv atinge, iar tot ce este mai scump este inchis, cam asa este peste tot, si in strainatate la fel.

Intrebarea mea acum este;
Intr-o astfel de situatie, daca unul fura, este identificat dupa video, politia il cauta direct sau ii trimite instiintare?
De ce s-au dus la ultima mea viza de flotant din bucuresti si nu la adresa din pasaport si cea din buletin?
Tatal meu s-a intors definitiv in romania si locuieste la adresa unde eu am actele, casa bunicii mele, si cand l-am sunat azi, nu m-a crezut mult timp ca sunt serios, a trebuit sa subliniez ca nu fac nici o gluma. Mi-a zis ca el a venit in tara pe 28 decembire 2012!
Varul meu, cel cu care am fost mereu in acel magazin, de ce nu este chemat ca si martor la sectie, si tatal meu la fel?!
Multumesc
Incercati sa clarificati problema cu amprenta
De vreme ce se afirma ca are si amprentele mele!,inseamna ca in trecut ati avut probleme care au necesitat amprentarea dvs
Amprentele dvs sunt inregistrate in regsitrul national ,astfel incat daca este adevarata acuzatia ca ati furat un obiectiv foto ,a fost usoara verificarea in baza de date nationala
De ce s-au dus la ultima mea viza de flotant din bucuresti

Unitatea comerciala unde se presupune ca ati comis furtul fiind din Bucuresti,politistii dupa identificarea amprentei probabil au gasit la evidenta populatiei adresa unde ati avut viza de flotant
Avand in vedere ca dvs sunteti suspectat de furt este logic ca interesul politiei este sa va audieze initial pe dvs,ulterior daca apreciaza util si necesar pentru solutionare pot dispune audierea persoanelor la care faceti dvs referire

Alte discuții în legătură

Plantare amprente andreicristi andreicristi Daca cineva fura un obiect de exemplu si are ura , dusmanie pe un apropiat de al lui si ii planteaza amprentele pe acel obiect ca sa pice el in locul lui, se ... (vezi toată discuția)
Daca se face condens nu se mai pot preleva amprente grasy09 grasy09 In urma unei spargeri anchetatorii au spus ca s a facut condens in cass si ca nu se pot preleva amprente .As vrea sa stiu daca este adevarat acest lucru s au ... (vezi toată discuția)
Furt calificat ADRIAN CHELARU ADRIAN CHELARU Buna seara tuturor ! Am un prieten care a pus telefonul mobil pe tejgheaua unei consignatii, a scos bani din buzunar a cumparat ceva si cand sa-si i-a ... (vezi toată discuția)