avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare credit banca
Discuție deschisă în Executare silită

executare credit banca

Buna ziua,

Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv ,in legatura cu un credit.
Am contractat la un moment dat un credit de la o banca( A), pentru care am achitat lunar ratele conform contractului. Dupa un an, am hotarat sa iau un credit de la o alta banca (B). Astfel banca A a eliberat o adresa care cuprindea toata datoria pe care eu o aveam in acel moment la ei(inclusiv comisionul de rambursare anticipata de 3%, care se mai aplica la acea data). Conform acelei adrese, banca B mi-a refinantat creditul (evident cu toate datoriile atasate).
Dupa care, ofiterul de credite de la banca A m-a trimis la caserie sa achit comision de inchidere cont.
Dupa aceste operatiuni, am considerat ca nu mai am nici o datorie fata de banca A.
Peste 8 luni, am trecut pe la o sucursala a bancii A, dorind sa alimentez un card.
(aveam cardul de salarii la aceasta banca). doamna de la ghiseu mi-a prezentat serviciul de internet bancking. Avand si la alta banca acest serviciu, am fost de acord sa am posibilitatea sa imi vad conturile si aici.
Cand am intrat in program, am constatat ca aveam in contul curent o suma, si ca nu imi era inca inschis contul de credit, si pe parcursul acelor 8 luni, mi-au fost retinute din contul curent rate credit si dobanzi.
M-am dus la ofiterul de credite de la banca A, acolo unde am incheiat contractul,
si am rugat-o sa verifice ce s-a intamplat. Dansa, pe langa faptul ca a avut un comportament sub toata creitica, mi-a spus ca nu imi este inchis creditul si mi se vor retine in continuare rate si dobanzi din contul curent, deoarece nu mi-am depus o cerere de inchidere a contului de credit.
Am incercat sa intru in audienta la unul din directori, dar tot pe ofiterul de credit l-a chemat sa-i spuna ce s-a intamplat.
Vazand ca nu gasesc intelegere pentru rezolvarea problemei, mi-am transferat soldul din ct.curent in contul din alta banca, in speranta ca pana la urma problema se va rezolva la centrala.
In loc de rezolvare, primesc amenintari de executare silita, pentru neachitarea creditului. Pe langa astea, mi se calculeaza comisioane de risc, mi-au dublat aproape dobanda la "credit", si eu nu mai stiu cum sa procedez.
Ce pot sa fac pentru a scapa de amenintarile de executare silita, si evident sa-mi recuperez (chiar daca rambursez suma pe care o mai aveam in contul curent si pe care mi-am transferat-o) comisioanele pe care mi le-au calculat nejustificat, si care nu sunt sume de neglijat.
Am copie dupa ordinul de plata de la banca B, am copie dupa extrasul de cont de la banca A, in care se vede ca banii au intrat cu explicatia refinantare credit.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum pot da banca in judecata mihai000123 mihai000123 Buna ziua , doresc sa stiu cum pot da banca in judecat , am o problema cu acele comisioane abuzive ...la o rata de 140 euro pe luna 110 euro sunt comisioanele ... (vezi toată discuția)
Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc dupa refinantare marian2013 marian2013 Buna ziua. Situatia sta in felul urmator:o persoana apropiata mie a contractat un credit de la cetelem in 2008.Dupa aproximativ 1 an jumatate(timp in care a ... (vezi toată discuția)