avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura fara tva ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura fara tva ?

o casa de copiii( non profit ,inregistrat ca platitor de tva) primeste bani de la o fundatie din UE (neplatitor de tva) pentru acoperirea cheltuielilor privind transportul si cazarea copiilor cu ocazia unei excursii in UE
fundatia solicita factura , cum se emite cu tva sau fara tva ?
pe factura putem scrie "recuperarea cheltuielilor de transport si cazare"
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 10:02, 5 August 2011
scuze -cazarea cu tva
ar mai fi si diurna pentru insotitor ( deci suma pe care o primim de la fundatie contine transport,cazare ,diurna) pe factura scriem op. neimpozabil in romania
si la denumirea servicii -"recuperare de cheltuieli "
tb sa facem si decl.390VIES
acest tip de servicii nu se declara in 390 facand exceptie de la regula generala de la art. 133, alin 2 cod fisdcal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate utilizare cont 462 agentie turism wwitza wwitza O agentie de turism are obligativitatea utilizarii inregistrarilor prin cont 462 a pachetelor turistice refacturate? Si daca da, care este baza legislativa ... (vezi toată discuția)
Tva-operatiuni neimpozabile roxanag roxanag O agentie de turism din Romania vinde ofera pachete turistice( pentru a vizita Romania),catre persoane juridice din UE.Este acesta operatiune neimpozabila ... (vezi toată discuția)
Refacturare servicii și bunuri adrianvasile2006 adrianvasile2006 Activitatea unei agentii de publicitate consta in organizarea anumitor evenimente pentru clienti sau campanii de promovare. In acest scop multe din ... (vezi toată discuția)