avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
ioana.dark a scris:

Buna. Ati vazut ca s-a modificat regulamentul de admitere la INM? Prima proba - ex cunostinte juridice 70%+ rationament 30%. A doua proba interviu. Nu stiu insa ce pondere are acesta in nota finala, probabil ca se noteaza cu admis sau respins...

Nu s-a modificat nimic. Prima proba 75%, interviul 25% din media finala.
adrianicet a scris:

ioana.dark a scris:

Buna. Ati vazut ca s-a modificat regulamentul de admitere la INM? Prima proba - ex cunostinte juridice 70%+ rationament 30%. A doua proba interviu. Nu stiu insa ce pondere are acesta in nota finala, probabil ca se noteaza cu admis sau respins...

Nu s-a modificat nimic. Prima proba 75%, interviul 25% din media finala.

Prima proba este grila, care ramane eliminatorie cu pondere de 70 % din valoarea primei etape!!! Apoi daca se trece de grila se da rationamentul logic, care are poderea de 30 % in cadrul primei etape!
La interviu trec primii 400 in ordinea mediilor obtinute in cadrul primei etape.
Interviul este proba eliminatorie si trebuie sa iei minim nota 7. Interviul contine si o proba de analiza a unui text care apoi trebuie sustinuta oral.
Nota finala este compusa din:
75% nota primei etape si 25% interviul.
A disparut nota finala care era minim 7.
Spor!
Cam ce suma ati cheltuit anul trecut la inscriere, cu tot cu intocmirea dosarului?
adrianicet a scris:

Rezolutia sau ordonanta procurorului prin care infirma actul nelegal care NU contine o solutie de neurmarire sau de netrimitere in judecata poate fi atacata cu plangere la procurorul ierarhic superior?

Am o intrebare: se poate infirma un act nelegal prin rezolutie? Art. 220 Cpp se refera doar la ordonanta.
Se va retine ca o parte are termen in cunostinta:
a) in toate cazurile in care a fost prezenta in instanta in prezenta avocatului sau;
b) daca a primit citatia personal de la avocatul sau din oficiu;
c) cand a fost prezenta in instanta, desi in cauza procedura era nelegal indeplinita.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)