avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
socrate007 a scris:

buna ziua tuturor!
eu am terminat facultatea in 2006 si, chiar daca e cam mult timp scurs de atunci, m-am hotarat sa ma apuc de invatat pentru INM.
am urmarit discutiile de pe acest forum, in special cele referitoare la vechile versus noile coduri. personal, deoarece s-a scurs destul de mult timp de la licenta, trebuie sa o iau oarecum de la zero ceea ce in opinia mea inseamna ca in 2012 voi merge la examen mai mult pentru experienta:training:
din acest motiv am decis ca nu mai are rost sa imi bat capul cu vechile coduri ci sa incep direct cu cele noi.
asadar, intrebarea mea ar fi daca se gasesc pe piata lucrari, tratate, etc intocmite dupa noile coduri.
multumesc si mult spor la invatat!!:tease:

Gasesti la penal , partea generala si speciala , scrise de Viorel Pasca , un manual , si altul scris de Alexandru Boroi , la civil gasesti pe contracte si obligatii parca .......
Laura2626 a scris:

ok raspunsuri:
1-c; 2-a,b- violarea de domiciliu are si doua modalitati normative, nu numai o forma agravata;
3- c; 4-b,c; 5-a,c.

B-)
Da, asa e...multumim pt. raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
ContSters170895, utilizator
MayeMaya a scris:

Laura2626 a scris:

ok raspunsuri:
1-c; 2-a,b- violarea de domiciliu are si doua modalitati normative, nu numai o forma agravata;
3- c; 4-b,c; 5-a,c.

B-)
Da, asa e...multumim pt. raspunsuri.

Cu placere! O seara faina!:)
Pt ca la penal se merge deocamdata,pe vechiul cod, cateva grile pt.penal general. Pt cei care au inceput deja sa il citeasca...pt.2012.

1.Sunt pedepse absolut determinate:

a.detentiunea pe viata
b.inchisoarea
c.amenda

2.Este pedeapsa complementara:
a.interzicerea de a se afla in anumite localitati
b.degradarea militara
c.internarea in centru de reeducare

3.De asemenea, e pedeapsa complementara:
a.confiscarea speciala
b.extradarea
c.interzicerea dreptului de a fi turore sau curator

4. Pedepsele complementare:
a.se executa intotdeauna concomitent cu pedepsele accesorii
b.nu se pot aplica pe langa o masura educativa, chiar daca durata acesteia depaseste 2 ani
c.se aplica in cazul unei fapte prevazute de legea penala, pt.inlaturarea unei stari de pericol

MayeMaya a scris:

Pt ca la penal se merge deocamdata,pe vechiul cod, cateva grile pt.penal general. Pt cei care au inceput deja sa il citeasca...pt.2012.

1.Sunt pedepse absolut determinate:

a.detentiunea pe viata
b.inchisoarea
c.amenda

2.Este pedeapsa complementara:
a.interzicerea de a se afla in anumite localitati
b.degradarea militara
c.internarea in centru de reeducare

3.De asemenea, e pedeapsa complementara:
a.confiscarea speciala
b.extradarea
c.interzicerea dreptului de a fi turore sau curator

4. Pedepsele complementare:
a.se executa intotdeauna concomitent cu pedepsele accesorii
b.nu se pot aplica pe langa o masura educativa, chiar daca durata acesteia depaseste 2 ani
c.se aplica in cazul unei fapte prevazute de legea penala, pt.inlaturarea unei stari de pericol

Neata
Haide sa incerc niste raspunsuri:
1-a; 2-a; 3-c; 4- b (hmmmm, nu sunt sigura)

Oricum o :coffee: si mult spor astazi la orice faceti!

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)