avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
dfgj a scris:

ce se intampla cu pedepsele complementare in cazul, suspendarii, prescriptiei rasp. penale, amnistiei ? multam !

daca vorbim de prescriptia raspunderii penale nu putem avea pedepse complementare fiindca nu exista o hotarare... in cazul amnistiei postcondamnatorii, pedepsele complemtenare sunt inlaturate, cu exceptia degradarii militare, aceasta din urma se executa la ramanerea definitiva a hot.
=D>scarto a scris:

isis23 a scris:

:offtopic:Spuneam eu mai in gluma mai in serios ca vom avea nevoie de carnete de partid PSD ca sa intram in magistratura, insa acum incep ca temerile mele sa devina justificate. L-am intrebat pe Danilet daca GARANTEAZA concursurile de la INM de anul acesta in sensul impartialitatii, corectitudinii si neamestecului politic. Raspuns NU GARANTEAZA, ci doar baga mana in foc pentru el. E grav daca a dat acest raspuns.
Este clar ca sunt ' asaltati' si cu presiunile pe ei. Si mi-a recomandat sa trec de faza de spectator si sa ne implicam cu totii, pentru ca este atac pe justitie si pe cale de consecinta la statul de drept.
Ne-a recomandat adresa
[ link extern ] /
Fiecare din noi putem face ceva !

Trebuie sa tinem cont de faptul ca, Cristi Danilet a fost consilierul Monicai Macovei.(din cauza asta vede ca e atacat statul de drept)

Imi cer miiiiiiiiiiiiiiiiiiii de scuze tuturor pentru ceea ce voi scrie, insa vad ca sunt persoane care pe mine ma agaseaza cu postari pe politic: Basescu la BRUTARIE!
marileta a scris:

Imi cer miiiiiiiiiiiiiiiiiiii de scuze tuturor pentru ceea ce voi scrie, insa vad ca sunt persoane care pe mine ma agaseaza cu postari pe politic: Basescu la BRUTARIE!
[/q

Este cel putin ingrijorator sa vezi oameni ce aspira la o functie de magistrat,care sa nu pot sa SESIZEZE diferenta dintre un mesaj politic si o analiza juridica.Obiectiv vorbind,@Isis a expus un punct de vedere argumentat privind atacul la statul de drept,spre deosebire de altii,care nu suporta "agasarea politica",dar arunca invective fara nicio argumentare juridica.
Permiteti-mi sa inchei prin a ne ura tuturor INTELEPCIUNE,caci un magistrat are datoria sa cerceteze LEGEA pentru a gasi adevarul,nu zvonurile si simpatiile proprii.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
viki_lex, utilizator
Multumesc @viki_lex ca ai SESIZAT asta !:) Nici o clipa nu mi-am propus sa fac politica. Nu tin nici cu unii nici cu altii. Pur si simplu am constatat incalcarile legilor si intruziunile politicului ( indiferent ce culoare are ) in institutiile de baza a statului. Vreau sa fiu magistrat insa nu imi este indiferent in ce sistem intru ( si vreau sa cred ca voi fi independent, inamovibil, impartial ). Nu tin sa intru cu orice pret, ci numai pe merit si in scopul de a aplica legea si nu de a satisface pe unul si pe altul. Insa ceea ce am vazut ca s-a intamplat zilele aceasta m-a oripilat si nu pot fi indiferenta, pentru ca indiferenta ne va atinge pe fiecare dintre noi intr-un fel sau altul. Ce se intampla acum depaseste politicul si ce se intampla cu anumite persoane in functie. Sunt vizate legile si institutiile ! Sunt incalcate si subordonate.

O grila interesanta
Inculpatul poate solicita instantei continuarea procesului penal in scopul probarii nevinovatiei sale in cazul in care a intervenit
a) gratierea
b) prescriptia executarii pedepselor
c) retragerea plangerii prealabile
d) amnistia, in toate cazurile
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)