avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Ice Hellene a scris:

isis23 a scris:

Grila procedura civila
Exceptia de necompetenta materiala se poate invoca
a) in faza administrarii dovezilor in prima instanta
b) intotdeauna pana la inceperea dezbaterilor asupra fondului
c) pana la inchiderea dezbaterilor in prima instanta
Grila imi apartine:) grila cu unul sau doua raspunsuri corecte

a).
c) nu ar tb sa fie corect pt ca e pana la inceperea dezbaterilor, iar la b) sincer nu stiu care ar fi exceptia, dar evit raspunsurile cu "intotdeauna". :) Poate ne lamuresti tu. ;)

Acum mi-a venit in minte: dezbateri asupra fondului pot fi si in instanta de apel, iar exceptia tb ridicata sub sanctiunea decaderii in fata primei instante. Deci, cred ca de asta nu ar fi si b).

Da, Helene acestea sunt motivarile.=D>
Iar la b) asa este ...numai in prima instanta
isis23 a scris:

Ice Hellene a scris:

Care sunt infractiunile de pericol concret din tematica noastra?

Ma gandesc la infractiunea de amenintare. Pentru ca daca nu se produce temerea, fapta nu este infractiune. Deci prin simpla actiune de amenintare nu se realizeaza automat si pericolul ci trebuie cercetat de la caz la caz. Este o infractiune de pericol dar dupa parerea mea de pericol concret. Pentru ca trebuie indeplinite doua conditii cumulative, actiunea respectiv temerea. Spre exemplu daca eu amenint un copil de o luna, ca ii fac si ii dreg, ala micu nici nu ma intelege daramite sa se simta si amenintat :DCred.....

Intreb asta pt ca Tudorel zice la mai toate infractiunile de pericol ca legatura de cauzalitate tb sa existe (la fel zice si la cele de rezultat), iar Udroiu zice ca rezulta din materialitatea faptei (asa mi se pare si normal). De aceea vroiam sa stiu care sunt cele de pericol concret. Si Udroiu zice la amenintarea ca legatura de cauzalitate tb sa existe, deci nu rezulta din materialitatea faptei.

Super... la grila de procedura civila. :)
Rezerva sotului supravietuitot se calculeaza in functie de mostenirea efectiva sau se adauga si donatiile?
adrianicet a scris:

Rezerva sotului supravietuitot se calculeaza in functie de mostenirea efectiva sau se adauga si donatiile?

Pai se adauga donatiile numai daca a fost incalcata rezerva sotului supravietuitor, prin procedura raportului donatiilor.
1.Nu va intrerupe termenul perimarii cererea de repunere pe rol :
a. a paratului
b. netimbrata
c. nesemnata

2. Perimarea se constata:
a. din oficiu sau la cererea partii interesate in sedinta publica , cu citarea partilor
b. in camera de consiliu cu citarea partilor
c. fara citarea partilor

3.Cererea de infiintare a sechestrului asigurator va fi respinsa ca inadmisibila, daca:
a. in cauza nu este vorba despre executarea unei creante
b. creditorul care nu are titlu scris nu depune cautiune de jumatate din valoarea reclamata odata cu depunerea cererii
c. creditorul are titlu executoriu

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)