Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
isis23 a scris:
Grila procedura civila
Exceptia de necompetenta materiala se poate invoca
a) in faza administrarii dovezilor in prima instanta
b) intotdeauna pana la inceperea dezbaterilor asupra fondului
c) pana la inchiderea dezbaterilor in prima instanta
Grila imi apartine:) grila cu unul sau doua raspunsuri corecte
a).
c) nu ar tb sa fie corect pt ca e pana la inceperea dezbaterilor, iar la b) sincer nu stiu care ar fi exceptia, dar evit raspunsurile cu "intotdeauna". :) Poate ne lamuresti tu. ;)
Acum mi-a venit in minte: dezbateri asupra fondului pot fi si in instanta de apel, iar exceptia tb ridicata sub sanctiunea decaderii in fata primei instante. Deci, cred ca de asta nu ar fi si b).
Ice Hellene a scris:
Care sunt infractiunile de pericol concret din tematica noastra?
Ma gandesc la infractiunea de amenintare. Pentru ca daca nu se produce temerea, fapta nu este infractiune. Deci prin simpla actiune de amenintare nu se realizeaza automat si pericolul ci trebuie cercetat de la caz la caz. Este o infractiune de pericol dar dupa parerea mea de pericol concret. Pentru ca trebuie indeplinite doua conditii cumulative, actiunea respectiv temerea. Spre exemplu daca eu amenint un copil de o luna, ca ii fac si ii dreg, ala micu nici nu ma intelege daramite sa se simta si amenintat :DCred.....
Rezerva sotului supravietuitot se calculeaza in functie de mostenirea efectiva sau se adauga si donatiile?