avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
La 1- M. Tabarca spune ca se va anula cererea de repunere pe rol daca nu este semnata , fata de prevederile imperative ale art. 82
La 2 - perimarea se constata intotdeauna in sedinta publica, dar exceptia de perimare poate fi invocata si in camera de consiliu.
La 3- b) mi se pare corect, iar C) cred ca nu este raspunsul corect pt ca in cazul ala se respinge ca lipsita de interes, si nu inadmisibila
Ce inseamna ca procurorul poate dispune trecerea cauzei de la un organ de cercetare penala la altul ? ...daca de exemplu cercetarea penala se efectueaza de un organ de cercetare penala din orasul x, procurorul poate dipune ca cercetarea penala sa se efectueze de un alt organ din orasul y .
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
ContSters184698, utilizator
Ice Hellene a scris:

O luam pe rand.

La 1, paratul poate avea interes, de ex. in cazul suspendarii voluntare. Iar lipsa semnaturii se poate acoperi.
La 2, am interpretat art 252 al. 2.
La 3, b) nu e pt ca se constata desfiintarea de drept si nu se respinge ca inadmisibila. Iar c) e corect, daca reapectivul creditor ar avea titlu executoriu cererea de sechestru asigurator e lipsita de interes, acesta avand la dispozitie executarea silita (asa zice Boroi si mi se pare logic).

pai la b nu se desfiinteaza de drept, fiindca cautiunea trebuie sa fie depusa in momentul cand ceri sechestrul si daca nu e depusa atunci instanta iti respinge cererea. In celelalte situatii se depune ulterior cautiunea sub sanctiunea desfiintarii de drept, fiindca ea va fi fixata de instanta si nu are de unde sti petentul dinaintea introducerii cereri cat va trebui sa depuna.
carolina herera a scris:

La 1- M. Tabarca spune ca se va anula cererea de repunere pe rol daca nu este semnata , fata de prevederile imperative ale art. 82
La 2 - perimarea se constata intotdeauna in sedinta publica, dar exceptia de perimare poate fi invocata si in camera de consiliu.
La 3- b) mi se pare corect, iar C) cred ca nu este raspunsul corect pt ca in cazul ala se respinge ca lipsita de interes, si nu inadmisibila

La 1, avem art. 133 al. 2 pt semnatura, deci nu sunt de-acord. La 2 si 3 e ok. Da, vultur, asa e.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
Ice Hellene, utilizator
La 1- cererea de infiintare a sechestrului se raporteaza la art 82 , si nu la art 133 , care face referire la cererea de chemare in judecata.
La 3 a explicat foarte corect vultur

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)