avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
a) conform art. 39 alin 2 " daca pedeapsa anterioara a fost executata in parte, contopirea se face intre pedeapsa ce a mai ramas de executat si pedeapsa aplicata pentru infractiunea savarsita ulterior". Nu se poate acorda un spor de pana la 7 ani pentru ca prima pedeapsa beneficiaza de autoritate de lucru judecat, iar cea de-a doua nu este tot pedeapsa cu inchisoare. Nu se adauga un spor la amenda deoarece nu este prevazut in art. 39 o asemenea posibilitate.
Me_Isa a scris:

a) conform art. 39 alin 2 " daca pedeapsa anterioara a fost executata in parte, contopirea se face intre pedeapsa ce a mai ramas de executat si pedeapsa aplicata pentru infractiunea savarsita ulterior". Nu se poate acorda un spor de pana la 7 ani pentru ca prima pedeapsa beneficiaza de autoritate de lucru judecat, iar cea de-a doua nu este tot pedeapsa cu inchisoare. Nu se adauga un spor la amenda deoarece nu este prevazut in art. 39 o asemenea posibilitate.

ok. dar in alin 2 nu se prevede ca pedeapsa a 2 a se poate aplica in tot sau in parte. din textul de lege rezulta ca se aplica in intregime...

asa incat, eu cred ca raspunsul este b) conf lui 39 alin 1 cu trimitere la 34 si 35, aplicandu-se regulile de la concurs...
Mai asteptam pareri....:wassat:
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
Ecaterina Cucuteanu, utilizator
Dupa ce am mai citit, reformulez, tinand cont ca in sanctionarea recidivei postcondamnatorii se face trimitere la modul de calcul de la concursul de infractiuni, cred ca raspunsul corect ar fi a si b. In art. 34/CP sunt mentionate atat cazul in care aplici amenda in tot sau in parte cat si cazul in care poti spori amenda.. cred.... :hm:
Me_Isa a scris:

Dupa ce am mai citit, reformulez, tinand cont ca in sanctionarea recidivei postcondamnatorii se face trimitere la modul de calcul de la concursul de infractiuni, cred ca raspunsul corect ar fi a si b. In art. 34/CP sunt mentionate atat cazul in care aplici amenda in tot sau in parte cat si cazul in care poti spori amenda.. cred.... :hm:

Si totusi... cred ca este doar a) :D in baza lui 39 alin 1. care trimite catre 34 si 35. In concret se aplica 34 alin 1 lit d) Pt ca este vb despre recidiva si primul termen al recidivei nu poate fi decat o ped cu inchisoarea. Al doilea termen poate fi ori inch ori amenda. deci avem o ped cu inchis in curs de exec si o ped cu amenda abia data spre exec... se incadreaza pe lit d) din art 34.

Oricum, am rezerve...

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
Ecaterina Cucuteanu, utilizator
si eu mai astept pareri, intre timp am gasit si asta : www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)