Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
daca tot suntem pe subiect, haideti sa ne complicam nitel :D
daca al doilea termen al recidivei postcond este compus din 2 infract intentionate, pt care instanta a stabilit o pedeapsa cu inchis si respectiv o pedeapsa cu amenda, cum se stabileste regimul sanctionator in final? Ce se da spre executare si cum se calculeaza?
dar daca al 2 lea termen este format din 2 infract pt care instanta stabileste 2 ped cu amenda? cum calculam si ce se executa ?
Multumesc :)
Ecaterina Cucuteanu a scris:
daca tot suntem pe subiect, haideti sa ne complicam nitel :D
daca al doilea termen al recidivei postcond este compus din 2 infract intentionate, pt care instanta a stabilit o pedeapsa cu inchis si respectiv o pedeapsa cu amenda, cum se stabileste regimul sanctionator in final? Ce se da spre executare si cum se calculeaza?
dar daca al 2 lea termen este format din 2 infract pt care instanta stabileste 2 ped cu amenda? cum calculam si ce se executa ?
Multumesc :)
T1 (termenul 1 al recidivei)- I1 - P1=2 ani;
T2 (termenul 2 al recidivei)- I2 (P2=5 ani) + I3 (P3=4 ani)
R1 = P1 + P2 (contopire recidiva) = 5 ani (eventual sporita pana la maximul special + spor de 7 ani)
R2 = P1 + P3 (contopire recidiva) = 4 ani (eventual sporita pana la maximul special + spor 7 ani)
R3 (adica rezultanta finala) = R1+R2 (contopire concurs) = 5 ani (daca nu a fost sporita anterior pana la maximul special, CRED ca se poate spori acum; tot acum, de data asta in mod cert, se poate adauga si sporul specific concursului, acela de 5 ani).
Pentru P2-amenda si P3-amenda calculul este asemanator, aplicandu-se pedeapsa inchisorii + amenda. R3 va rezulta din contopirea a doua rezultante formate, fiecare, dintr-o pedeapsa cu inchisoarea si una cu amenda. Acum este cazul sa se aplice art. 34 lit. e.
La grila postata anterior sunt absolut sigura ca raspunsul corect este a).
:help:...putin ajutor...:(de unde invatati contractul de renta viagera si contractul de tranzactie???...si daca imi poate recomanda cineva o carte cu teste, adica 100 de intrebari din toate materiile...nu stiu daca exista dar as vrea si asa ceva...nu grile care sa vizeze anumite capitole, gen voineag, udroiu etc...multumesc anticipat:vishenka::