avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Ecaterina Cucuteanu a scris:

daca tot suntem pe subiect, haideti sa ne complicam nitel :D

daca al doilea termen al recidivei postcond este compus din 2 infract intentionate, pt care instanta a stabilit o pedeapsa cu inchis si respectiv o pedeapsa cu amenda, cum se stabileste regimul sanctionator in final? Ce se da spre executare si cum se calculeaza?

dar daca al 2 lea termen este format din 2 infract pt care instanta stabileste 2 ped cu amenda? cum calculam si ce se executa ?

Multumesc :)

T1 (termenul 1 al recidivei)- I1 - P1=2 ani;
T2 (termenul 2 al recidivei)- I2 (P2=5 ani) + I3 (P3=4 ani)

R1 = P1 + P2 (contopire recidiva) = 5 ani (eventual sporita pana la maximul special + spor de 7 ani)
R2 = P1 + P3 (contopire recidiva) = 4 ani (eventual sporita pana la maximul special + spor 7 ani)
R3 (adica rezultanta finala) = R1+R2 (contopire concurs) = 5 ani (daca nu a fost sporita anterior pana la maximul special, CRED ca se poate spori acum; tot acum, de data asta in mod cert, se poate adauga si sporul specific concursului, acela de 5 ani).

Pentru P2-amenda si P3-amenda calculul este asemanator, aplicandu-se pedeapsa inchisorii + amenda. R3 va rezulta din contopirea a doua rezultante formate, fiecare, dintr-o pedeapsa cu inchisoarea si una cu amenda. Acum este cazul sa se aplice art. 34 lit. e.

La grila postata anterior sunt absolut sigura ca raspunsul corect este a).
Julia79 a scris:

Ecaterina Cucuteanu a scris:

daca tot suntem pe subiect, haideti sa ne complicam nitel :D

daca al doilea termen al recidivei postcond este compus din 2 infract intentionate, pt care instanta a stabilit o pedeapsa cu inchis si respectiv o pedeapsa cu amenda, cum se stabileste regimul sanctionator in final? Ce se da spre executare si cum se calculeaza?

dar daca al 2 lea termen este format din 2 infract pt care instanta stabileste 2 ped cu amenda? cum calculam si ce se executa ?

Multumesc :)

T1 (termenul 1 al recidivei)- I1 - P1=2 ani;
T2 (termenul 2 al recidivei)- I2 (P2=5 ani) + I3 (P3=4 ani)

R1 = P1 + P2 (contopire recidiva) = 5 ani (eventual sporita pana la maximul special + spor de 7 ani)
R2 = P1 + P3 (contopire recidiva) = 4 ani (eventual sporita pana la maximul special + spor 7 ani)
R3 (adica rezultanta finala) = R1+R2 (contopire concurs) = 5 ani (daca nu a fost sporita anterior pana la maximul special, CRED ca se poate spori acum; tot acum, de data asta in mod cert, se poate adauga si sporul specific concursului, acela de 5 ani).

Pentru P2-amenda si P3-amenda calculul este asemanator, aplicandu-se pedeapsa inchisorii + amenda. R3 va rezulta din contopirea a doua rezultante formate, fiecare, dintr-o pedeapsa cu inchisoarea si una cu amenda. Acum este cazul sa se aplice art. 34 lit. e.

La grila postata anterior sunt absolut sigura ca raspunsul corect este a).

Draga Julia, iti multumesc tare mult ! :vishenka: :kissing: Acum e clar in capul meu acest aspect. :) Mult succes !

Cat priveste grila de mai sus, apartine lui Streteanu, si eu cred ca este a) pe baza argument ce le am scris. Probl e cartea pe care o am, e xeroxata si raspunsul corect este f neclar... poate ne ajuta cineva cu un raspuns corect lizibil la intrebarea 596 "Culegere de teste grile " editia 2005.
Si eu cred ca raspunsul corect este a) prin aplicarea art 34 lit d ca regula de contopire, cand avem o singura pedeapsa cu inchisoarea si o singura pedeapsa cu amenda. Sporul in acest caz nu se aplica, pentru ca asa spune si art. 39 " poate fi marit sporul la 7 ani cand se face aplicarea lui art. 34 lit b " respectiv cand avem mai multe pedepse cu inchisoarea, ceea ce nu este valabil in cazul nostru
:help:...putin ajutor...:(de unde invatati contractul de renta viagera si contractul de tranzactie???...si daca imi poate recomanda cineva o carte cu teste, adica 100 de intrebari din toate materiile...nu stiu daca exista dar as vrea si asa ceva...nu grile care sa vizeze anumite capitole, gen voineag, udroiu etc...multumesc anticipat:vishenka::
annaxyz a scris:

:help:...putin ajutor...:(de unde invatati contractul de renta viagera si contractul de tranzactie???...si daca imi poate recomanda cineva o carte cu teste, adica 100 de intrebari din toate materiile...nu stiu daca exista dar as vrea si asa ceva...nu grile care sa vizeze anumite capitole, gen voineag, udroiu etc...multumesc anticipat:vishenka::

deak - contracte speciale, VCC

Adica vrei o carte cu teste de cate 100 de intrebari amestecate din toate materiile ? nu cred ca este.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)