Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Deviez putin de la penal si proc penala..
Daca in procesul de divort paratul face o cerere reconventionala, iar apoi lipseste la urmatorul termen ce se intampla cu aceasta cerere? Va fi respinsa ca nesustinuta sau este suficient sa fie prezent reclamantul ca sa fie solutionata?
sim05 a scris:
vultur1 a scris:
si cum incepi urmarirea penala in personam, mai intocmesti inca o rezolutie de incepere a urmarii penale ?
Exact.
sunt doua mari teorii, fiecare cu plusurile si minusurile ei, in ceea ce priveste inceperea up in personam in cazul in care avem deja incepere in rem.
1 nu se mai incepe in personam
2 se incepe in personam.
in primul caz se pune in miscare act pen cu incadrarea juridica competa a faptei (de ex s-a inceput in rem pentru omor si se descopera ca autorul este sotul - avem omor calificat). aceasta e si solutia consacrata de noul cod. In acest moment, in practica se incepe up in personam in cazul in care a fost initial inceputa in rem.
[ A Sim, deci nu am scris o prostie chiar asa de mare:), cu punerea in miscare a actiunii penale daca a fost inceputa urmarirea penala in rem inainte. Chiar nu vad nici o interdictie in acest sens. Am descoperit care e faptuitorul, am fapta , am incadrarea juridica, pun in miscare actiunea penala. E musai sa fie inainte invinuit ? Nu poate sa fie direct inculpat, daca am probe beton ?