avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
vultur1 a scris:

vultur1 a scris:

Postez 3 grile din Udroiu la care am niste neintelegeri.

1. Dupa inceperea urmarii penale in rem:
a. pot fi efectuate perchezitii domiciliare
b. trebuie inceputa urmarirea penala si in personam, pentru a se dispune trimiterea in judecata
c. se poate dispune fara inceperea urmarii penale in personam scoaterea de sub urmarire penala.

2. Procurorul nu poate dispune:
a. clasarea prin rechizitoriu
b. scoaterea de sub urmarire oenala prin rezolutie
c confiscarea speciala a bunurilor folosite la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala

3.Clasarea se poate dispune daca procurorul constata ca nu exista invinuit in cauza si:
a. lipseste vreun element constitutiv al infractiunii
b. faptei ii lipseste pericolul social al unei infractiuni
c. a intervenit gratierea antecondamnatorie.

Raspunsurile date de autor sunt :

Grila 1 - a,b

Nu inteleg de ce e si "b". Eu asa stiu ca urmarirea penala se incepe o singura data (indiferent ca e in rem sau in personam), chiar si Neagu spune : "din moment ce urmarirea penala a fost dispusa in rem, ulterior cand faptuitorul a fost identificat nu mai este necesar sa se dispuna urmarirea penala in personam".

Grila 2 - a
Eu am zis "c". Art. 263 alin 4 spune ca se poate dispune si clasarea prin rechizitoriu

Grila 3 - b
De ce nu e si "a" ? Sau e o grila cu chichite semantice, adica in cazul lit a trebuie sa dispuna clasarea ?

erori de tipar evidente. nu va cantonati in niste grile. teoria e baza.
isis23 a scris:

vultur1 a scris:

Postez 3 grile din Udroiu la care am niste neintelegeri.

1. Dupa inceperea urmarii penale in rem:
a. pot fi efectuate perchezitii domiciliare
b. trebuie inceputa urmarirea penala si in personam, pentru a se dispune trimiterea in judecata
c. se poate dispune fara inceperea urmarii penale in personam scoaterea de sub urmarire penala.

2. Procurorul nu poate dispune:
a. clasarea prin rechizitoriu
b. scoaterea de sub urmarire oenala prin rezolutie
c confiscarea speciala a bunurilor folosite la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala

3.Clasarea se poate dispune daca procurorul constata ca nu exista invinuit in cauza si:

Numai prostii am scris:D

Le-am sesizat, acum vroiam sa ti le spun, dar stiam ca iti vei da seama. :)
Nici eu nu am o zi prea buna.X-(
Nu cred ca e vreo eroare de tipar.
Vultur, la 1 este si b pt ca in fata instantei nu poate ajunge decat un inculpat, si nu un invinuit
vultur1 a scris:

[

Grila 3 - b
De ce nu e si "a" ? Sau e o grila cu chichite semantice, adica in cazul lit a trebuie sa dispuna clasarea ?

Varianta a sune ca lipseste "vreun" element constitutiv, adica oricare, ori dc lipseste cel subiectiv nu poti dispune clasarea, de aceea nu e si a corect.
carolina herera a scris:

Nu cred ca e vreo eroare de tipar.
Vultur, la 1 este si b pt ca in fata instantei nu poate ajunge decat un inculpat, si nu un invinuit

Da, dar mergand pe ideea lui vultur, ar tb doar pusa in miscare act. pen si nu si inceputa urmarirea penala in personam. Oricum eu una stiam ca trebuie inceputa si in personam, chiar dc a fost dispusa in rem si asa voi retine si in continuare.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)