Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia Cataramă. Vezi agenda și participă →
carmen0602 a scris:
andreeas1 a scris:
in cazul in care o persoana incearca sa se sinucida, iar un tert pentru a o salva exercita acte de violenta ce produc leziuni traumatice se va retine:
a. starea de necesitate
b.legimita aparare
c.cazul fortuit.
b?
de ce b?
carmen0602 a scris:
andreeas1 a scris:
in cazul in care o persoana incearca sa se sinucida, iar un tert pentru a o salva exercita acte de violenta ce produc leziuni traumatice se va retine:
a. starea de necesitate
b.legimita aparare
c.cazul fortuit.
b?
de ce b?
[/quot
Pentru ca violentele pot fi exercitate de atacator chiar si impotriva propriei persoane: "impotriva sa(celui ce se apara) sau a ALTUIA(chiar atacatorul)". Nu este stare de necesitate pt ca pericolul poate fi inlaturat si altfel. Aceasta este explicatia pe care Udroiu ne-a dat-o, la o intalnire cu studentii.
carmen0602 a scris:
andreeas1 a scris:
carmen0602 a scris:
andreeas1 a scris:
a. starea de necesitate
b.legimita aparare
c.cazul fortuit.
b?
de ce b?
ca imi amintesc exemplu acesta din facultate si zicea Streteanu ca e legitima aparare:D(logica explicatie am, nu?: D)
pei cum sa fie legimitima aparare daca incerca s-o salveze :| ?! udroiu zice tot b dar eu zic ca este greseala de tipar.