avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
saandyf a scris:

inculpatul a comis in conditiile starii de recidiva mare postexecutorie o infractiune intentionata sanctionata legal cu inchisoare intre 1-12 ani.Tinand seama ca prima infractiune fusese sanctionata concret cu 18 ani, pedeapsa maxima pe care instanta o poate aplica in cazul concret este:
a)19 ani
b)17 ani
c)22 ani
d)30 ani.

Cu o mica argumentare va rog.Multumesc

c)
Pentru ca nu trebuie sa se depaseasca maximul special prevazut pentru a doua infractiune care este de 12 ani la care se adauga sporul de 10 ani
Nu are importanta care a fost pedeapsa stabilita pentru prima infractine ( care de altfel a fost si executata ), pentru ca la recidiva postexecutorie pedeapsa se aplica intr-o singura etapa

saandyf a scris:

Neglijenta in serviciu poate fi comisa in coautorat?

Se spune ca este posibil. Insa eu nu vad unde este legatura subiectiva care trebuie sa exista in cazul participatiei penale, fie ea si coautorat. Ce intelegere sa ai, daca se savarseste fapta din culpa. Atunci nu mai e neglijenta ci este abuz in serviciu

Pai nu tre sa ai intelegere la coautorat din culpa. Doi muncitori cand scapa o barna grea peste victima nu s-au inteles s-o scape, s-a intamplat.
La neglijenta in serviciu nu vad practic cum s-ar putea savarsi fapta in coautorat.
Aici se pune problema daca infractiunile savarsite din culpa pot fi comise in coautorat. Streteanu zice ca nu. Sergiu Bogdan zice ca e pluralitate material-complementara, nu coautorat. Mitrache si Udroiu considera ca exista coautorat la infractiunile din culpa. Fiecare va retine cum doreste...Cat despre exemplu de neglijenta in serviciu savarsita in "coautorat" - doua asistente medicale care nu iau din culpa masurile de precautie in cadrul muncii lor si sunt vatamare grav interesele unei institutii publice (spital) sau al unor pers fizice (vezi cazul maternitatea Giulesti).
o intrebare......Autorul savarseste fapta prevazuta de legea penala:
a)prin detrminarea altei persoane
b)direct si nemijlocit
c)ajutat de un complice ,in autorat

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)