avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Cu privire la art. 276 alin 2.1. Se face referire in teza I si la art.268 iar teza a II spune ca se procedeaza " dupa caz "/ Ori " in acest caz " art. 268 se refera la faptul ca procurorul daca constata ca nu este competent, ia masuri ca dosarul sa fie trimis la organul competent ( material, dupa calitatea persoanei sau U.P proprie ). Atunci va sesiza instanta pentru prelungirea masurii de a nu parasi tara sau localitatea ( chiar daca a fost dispusa de procuroru ) pentru ca el nu mai este competent. Pentru ca pana ajunge dosarul la procurorul competent pana se lamureste cum sta treaba, este posibil sa expire perioada pentru care a fost dispusa interdictia.
Interdictia de a nu parasi tara, este o masura procesuala care nu poate fi luata cu incalcarea normelor de competenta in faza urmarii penale. Derogari mai avem in faza judecatii.
Parerea mea
carmen0602 a scris:

Intrebare...prosteasca cred :D
La minori, art.110 ind1 alin.2 C.p. spune ca sunt aplicabile dispozitiile art.81 alin.3, 4...Nu si alin.1 si 2.
Deci nu trebuie indeplinite conditiile alea: ped. max.aplicata , etc etc

Ba da, trebuie respectate conditiile de la art. 81. Alin. 3 si 4 de la art. 81 sunt abrogate
În cursul judecătii, minorul în vârstă de 12 ani poate fi ascultat ca martor:
a) fără a fi prezenti părintii, dacă însă citarea acestora s-a făcut în mod legal;
b) numai în prezenta unuia dintre părinti;
c) numai în prezenta ambilor părinti.
Am si eu o intrebare vizavi de Noul Cod Civil. Nu stiu daca s-a mai discutat, threadul e destul de maricel.

Stiu ca avem de invatat doar aplicarea in timp si actul civil, problema e ca astea nu sunt niste subiecte izolate intr-un univers al lor ci se rasfrang asupra multor institutii pe care le avem de invatat din codul vechi. Cel putin la aplicarea legii in timp te cam trece prin tot codul nou (sunt o sumedenie de exemple scoase din context pe care nici nu le poti intelege clar daca nu stii detalii despre institutia din care fac parte).

Daca ati putea sa imi spuneti cum ati abordat problema asta? Eu una sunt cam derutata. Uneori incerc sa sar peste precizarile care fac trimitere la restul de tematica dar nu poti face mereu asta si pe urma nici nu stiu clar din ce anume o sa ne dea, deci daca or sa se lege si de aspectele astea in intrebari.

Civilul e si-asa foarte amplu si complex, daca mai trebuie sa si suprapun in capul meu o serie de informatii contradictorii (adica sa stapanesc in acelasi timp 2 coduri si sa stiu si sa fac diferenta intre ele) cred ca o sa clachez foarte rapid.
adrianicet a scris:

În cursul judecătii, minorul în vârstă de 12 ani poate fi ascultat ca martor:
a) fără a fi prezenti părintii, dacă însă citarea acestora s-a făcut în mod legal;
b) numai în prezenta unuia dintre părinti;
c) numai în prezenta ambilor părinti.

nicio varianta zic eu pentru ca pana la varsta de 14 ani ascultarea minorului se face in prezenta unuia dintre parinti ori a tutorelui sau a persoanei careia ii este incredintat minorul spre crestere si educare.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)