carolina herera a scris:
Pedeapsa cu amenda poate fi gratiata?
nu
ioana.dark a scris:
adrianicet a scris:
In cazul recidivei postcondamnatorii, daca pedeapsa pt primul termen este inchisoare plus amenda, iar pt al doilea termen pedepsa este amenda, cum se calculeaza pedeapsa rezultanta? (pedeapsa pt primul termen este neexecutata deoarece condamnatul se sustrage)
Cred ca se aplica pedeapsa cu inchisoarea care poate fii sporita pana la maximul special, iar daca acesta nu este de ajuns, se poate aplica si sporul de pana la 7 ani, la care se adauga amenda.
Cum sa mai sporesti inchisoarea din moment ce pedeapsa pt al doilea termen este doar amenda? Pedeapsa cu inchisoarea din primul termen are autoritate de lucru judecat. Curiozitatea mea era ce se intampla cu cele doua amenzi (pt primul termen si pt al doilea termen). Cum se poate aplica in acest caz amenda pe langa pedeapsa initiala cu inchisoarea?
Radutm a scris:
carolina herera a scris:
nu
Asta inseamna ca gratierea colectiva nu este incidenta in cazul infr sav de pers juridica?
carolina herera a scris:
Radutm a scris:
carolina herera a scris:
nu
Asta inseamna ca gratierea colectiva nu este incidenta in cazul infr sav de pers juridica?
nu cred...vezi legea gratierii...dar din cate stiu si gratierea individuala si cea colectiva nu au efecte decat asupra pedepsei cu inchisoarea sau det pe viata...