avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor ITM
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor ITM

Am nevoie de ajutor pentru intrarea in legalitate,intocmirea contractelor de munca pentru administrator si ingrijitor,pana acum erau conventii civile. Ce pasi trebuie sa parcurg ? Administratorul are contract in alta parte iar ingrijitorul este pensionat pe caz de boala cu drept de munca 4 ore
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 19:37, 7 Martie 2012
Da, se ”vede” ca nu sunteti in tema cu aceste chestiuni.
Daca vreti sa invatati ceva, da, trebuie sa mergeti la ITM sa va sfatuiasca ce aveti de facut.
Luati actele asociatiei si toate datele celor pe care doriti sa-i angajati si cereti ajutorul la ITM-ul de care apartineti - oficiul juridic.
Acum contractele de munca nu se mai inregistreaza la ITM, ci la Inspectia Muncii, printr-o aplicatie electronica - prin E-mail. Toate informatiile necesare le luati de la ITM.
Apoi trebuie sa mergeti la ANAF-ul din localitate. Cereti si acolo ajutorul - asa cum ziceti, sa intrati in legalitate. Sunt multe...
Completati contractele de munca pentru cei doi viitori salariati.
Redactati o decizie a presedinelui asociatiei cu persoana care se va ocupa de partea cu contractele de munca si operarea in Revisal. Aceasta decizie ramane la asociatie, la un loc cu contractele, CD-Romul cu fisierul transmis pe server pentru un eventual control ITM.

Toate operatiunile de redactare si lucru cu Revisalul, inclusiv transmiterea acestuia pe serverul ITM trebuie facute inainte de data de intrare in vigoare a contractelor de munca. De exemplu, daca hotarati ca incepeti CIM-urile cu 1 aprilie, atunci toate operatiunile premergatoare inclusiv transmiterea pe serverul ITM trebuie facute pana in data de 29-30 martie.

1. Descarcati de pe site-ul ITM Revisalul 5.0.8 in calculatorul dv.
[ link extern ] /

2. Descarcati si completati in 2 exemplare cele 2 formulare necesare cand va prezentati la ITM-ul de care apartineti (imputerniciri pentru ridicarea parolei de la ITM si imputernicire pentru persoana care va lucra pe Revisal). Sa fie semnate si stampilate de presedintele asociatiei.
Din pacate site-ul ITM este in constructie si nu gasesc locul de unde se pot descarca aceste formulare. Poate stie altcineva!

3. completati Revisalul:
- date despre angajator
In meniu va plasati pe prima optiune: Registru; --> Inregistrare angajator nou; completati datele asociatiei (in partea de jos dreapta a ferestrei - continuare pana cand terminati de completat - salvati.

- date despre salariati;
In meniu apasati Schimbare registru angajator si dati dublu click pe angajatorul aparut in tabel - se activeaza optiunile din meniu (de sus)
Apasati pe salariati --> Inregistrare salariat nou - completati datele primului salariat, administratorul. completati toate datele si salvati.
Alta inregistrare noua - femeia de serviciu .......salvati

- date despre contract
Treceti la butonul de Contracte - Inregistrare contract nou - dublu click pe primul salariat - la tip norma = cu timp partial, durata timp lucru = 8/40, Ore de zi, -->continuare - numar contract = 1 pentru administrator, 2 pentru femeia de serviciu cand o completati pe ea, data incepere activitate = prima zi de munca cu CIM, functia (alegeti din tabel administrator imobile -515303 si ingrijitor cladiri - 515301) --> continua si completati salariul brut --> Salvati

Procedati similar si pentru femeia de serviciu.
In acest moment ati completat toate datele necesare transmiterii contractelor pe serverul ITM

Mergem din nou in meniul de sus si apasam Generare registru.--> salveaza --> salvati pe desktop ca sa-l aveti la indemana pentru a-l pune pe un CD-Rom sau pe un stick de memorie. Acest fisier este necesar cand va prezentati la ITM cu formularele de care v-am vorbit la punctul 2.
La ITM va preia fisierul de pe stick si vi-l pune pe server, va da un plic ca la banca cand va elibereaza cardul, plic in care aveti user si parola.
Pastrati la loc sigur acolo unde tineti si contractele scrise ale salariatilor acest plic cu parola (aveti grija de el ca de ochii din cap, ca pierderea lui inseamna reluarea intregii proceduri de obtinere a parolei). Cu titlu de siguranta, tastati-va parola undeva in fisierul de lucru de unde scoateti listele de intretinere si mai scrieti-o si in alt loc, fie din calculator, fie dintr-o agenda personala, fie in telefon. Userul este codul CIF al asociatiei.

Veniti acasa cu plicul, faceti ce v-am zis cu user si parola, apoi accesati site-ul
[ link extern ]

Daca gresiti completarea in Revisal nu puteti sterge, nu are o asemenea optiune. La prima completare il puteti instala din nou si reluati completarea.



Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
elga50, moderator
Multumesc din suflet,pana la 1 aprilie mai pun intrebari mai exersez Revisal-ul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal Eva_56 Eva_56 Suntem ONG si avem un salariat care pina in prezent avea cartea de munca si CIM cu toate aditionalele la ITM. Ce obligatii avem in prezent. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna ziua, VA ROG MA AJUTATI CU PROCEDURA OPERAŢIONALĂ GENERALĂ COMPLETARE SI TRANSMITERE - ... REVISAL (vezi toată discuția)
Revisal modificat 16.08.2011 Irmuresan Irmuresan Imi spune si mie cineva, va rog, cum se genereaza fisierul xml in noua forma de revisal? (vezi toată discuția)