avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA pfa- import bunuri din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

pfa- import bunuri din UE

un PFA neplatitor de tva poate face import de bunuri din UE ( Belgia)? in acest caz plateste tva-ul in Belgia? mentionez ca importul de bunuri se face in scopul distibutiei
multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:52, 5 August 2011
nu se numeste import, ci achizitie intracomunitara de bunuri.
importul inseamna achizitia de bunuri din spatiul extracomunitar.

plafonul pentru achizitii intracomunitare de bunuri efectuata de o persoana neplatitoare de tva este de 10.000 euro (34.000 lei)
pana la atingerea acestui plafon, achizitia este taxabila in statul membru al furnizorului(belgia in cazul nostru), eliberandu-se in acest sens o factura cu tva belgian.
inainte de achizitia prin care s-ar depasi acest plafon, PFA-ul este obligat sa se inregistreze in scopuri tva intracomunitar si sa se inscrie in ROI, iar furnizorul va emite o factura fara tva.
mai departe, PFA va declara achizitia in 390 si va plati tva in romania prin depunerea decontului special de taxa, formular 301.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ii neplatitor tva - deducere? just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! Am un II neplatitor de TVA. Doresc sa fac achizitii intracomunitare. Cum fac cu TVA? In primul rand, sunt obligat sa ma iregistreg in registrul ... (vezi toată discuția)
Tva si taxe elvetia sevenx sevenx Buna ziua, Va cer ajutorul in urmatoarea problema. SRL neplatitor de TVA, neinscris in reg operatorilor intracomunitari (se incadreaza in plafon) doreste ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare - firma neplatitoare de tva Adinel84 Adinel84 Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva si vreau sa fac achizitii intraconunitare. Trebuie sa ma inregistrez in ROI, daca valoarea achizitiilor intr-un an ... (vezi toată discuția)