avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva 9%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva 9%

unde se mentioneaza ce bunuri intra la tva 9 % ? exista o clasificare undeva ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:54, 5 August 2011
In Romania se aplica cota redusa de TVA 9% pentru medicamente, proteze medicale, carti, ziare si reviste, acces la spectacole, castele si muzee si cazare la hotel.
art. 140, alin 2 din codul fiscal este baza legala.
Cota redusă de 9% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele prestări de servicii şi/sau livrări de bunuri:
a) serviciile constând în permiterea accesului la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură şi arheologice, grădini zoologice şi botanice, târguri, expoziţii şi evenimente culturale, cinematografe, altele decât cele scutite conform art. 141 alin. (1) lit. m);
b) livrarea de manuale şcolare, cărţi, ziare şi reviste, cu excepţia celor destinate exclusiv sau în principal publicităţii;
c) livrarea de proteze şi accesorii ale acestora, cu excepţia protezelor dentare;
d) livrarea de produse ortopedice;
e) livrarea de medicamente de uz uman şi veterinar;
f) cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare factura tva Mircea1990 Mircea1990 Buna ziua! Cu ce TVA pot refactura un serviciu/produs care mi-a fost facturat cu 9%? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu tva 5% gtinstal gtinstal Buna ziua, Am achizitionat pe societate in 2009 un apartament cu 19%, acum doresc sa-l vand unei persoane fizice cu 5% TVA, ape 81 mp si valoare 80000 ... (vezi toată discuția)
Tva-ul de 5% și tva-ul de 24% la tranzacțiile imobiliare? viktorV viktorV Când se aplică TVA-ul de 5% și când se aplică TVA-ul de 24% la tranzacțiile imobiliare, imobile terenuri și imobile clădiri ? (vezi toată discuția)