Unde se poate gasi ceva legislatie cu privire la regimul parcarilor de cartier (cu plata sau fara) pentru Bucuresti, sectorul 6? Intreb, pentru ca in timpul zilei multe parcari (probabil platite) sunt blocate cu lanturi atarnate de copaci si/sau diferite tipuri de suporturi, iar seara se intorc masinile...
Stiu ca este cunoscuta problematica dar eram curios daca este legal sa blochezi toata ziua parcarea si daca exista o situatie publica privitoare la locurile de parcare.
Multumesc.
P.S.: Scuze, dar cred ca am scris la rubrica gresita. Rog un moderator sa mute la categoria potrivita (poate "Asociatii de proprietari / locatari"). Multumesc.
Deci pana la urma nu putem afla de nicaieri cum suna HCL-ul cu privire la parcare? Primariile de sector nu sunt obligate sa le afiseze undeva?Am masina pe firma mea, este in folosinta mea exclusiva, locul de parcare este la mine acasa dar nu o conduc eu pentru ca nu am carnet, ci sotul meu(care insa nu lucreaza la mine la firma si nici nu are mutatia in acte)...M-am dus la ADP si mi s-a spus ori sa-mi iau carnet ori sa-mi iau masina pe numele meu...Sau sa ii fac viza de flotant soferului la adresa mea(le-am spus ca am sofer; daca le-as fi spus de actele sotului cine stie ce ar fi spus...)...Ati putea spune ca ei mi-au dat o groaza de variante si eu sunt chiar culmea, parca n-as sti ca traiesc in Romania. De unde pot afla si eu daca au dreptate sa ceara asta sau este doar un abuz??!
Eu am cautat astazi in mod expres pe internet sa vad ce pot gasi referitor la parcare pentru ca desi indeplinesc conditiile cerute, am cerere inregistrata (cu documentatie completa) la ADP, mi se refuza de 2 zile la ADP Sector 6 atribuirea autorizatiei pentru locul de parcare respectiv.
Am solicitat sa mi se comunice care este baza legala in virtutea careia mi se refuza acest drept si mi s-a spus de catre un functionar "ca este asa cum va spun eu". M-am inscris in audienta la Directorul General Adjunct al ADP Sector 6 si in final mi s-a acceptat depunerea contestatiei, dupa ce au refuzat vreme de 2 zile sa o inregistreze, sub diverse pretexte nefundamentate.
Ce am gasit la partea de reglementari legale este:
- Hotararea Consiliului Local al Municipiului Bucuresti nr.32/1994 privind organizarea, exploatarea si utilizarea spatiilor de parcare publica de pe teritoriul Municipiului Bucuresti
- Hotararea Guvernului nr.955/2004 pentru aprobarea reglementarilor-cadru de aplicare a OG 71/2002 privind organizarea si functionarea serviciilor publice de administrare a domeniului public si privat de interes local
HG nr.955/ 2004 am gasit-o usor, intrucat am un soft de legislatie la serviciu.
Problema este ca nu am gasit HCLMB nr.32/1994 si nu stiu unde se publica aceste documente. Intr-un articol de presa comentat am gasit insa ca acest act se bazeaza pe 2 acte normative care au fost deja abrogate: Decretul nr.328/1966 si Legea nr.69/1991.
Daca stie cineva unde pot gasi HCLMB nr.32/1994 si daca mai aveti si alte informatii as aprecia daca imi puteti trimite un raspuns rapid.
Din pacate pe internet nu puteti gasi acest document, pentru ca este un act intern al Consiliului Local , care nu se publica pe Net. ( Normele si circularele interne nu se publica in M.Of) dar din ce am mai citit pe net, se pare ca se poate obtine direct de la un consiliu local.
Dar daca am sa fac rost de acest document am sa va tin la curent. :)