avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere copie certificat de deces al tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere copie certificat de deces al tatalui

buna seara!
sper ca cineva ma ajuta!nu stiu unde sa mai caut, plec in Romania (din Belgia) pt rezolvarea unor probleme de renuntare la succesiune si imi este pur si simplu frica sa merg la primaria comunei Peretu , Jud.Teleorman! de cate ori merg ; plec frustrata si obosita si fara rezultate! acolo nu vor sa inteleaga romaneste si trantesc usile in nas ca si in vremea 'trecuta' imi vorbesc de parca ai fi inculpat in boxa si nu vor sa ma lase sa termin o propozite ca sant deja afara! cer copie dupa gertificatul de deces al tatalui, pt ca original nu am curaj!incep sa tipe ca nu vor da nimic!motiv? are mama noastra , sotia decedatului datorii diversa de vreo 7 ani de cand a parasit tara!eu raspund : nu sant responsabila eu sau alt membru al familiei pt datorii sau fapte penale si nu am nici o cunostiinta sau legatura de la moartea tatalui cu sau despre aceste fapte! este dreptul meu legal de a cere certificat de deces sau copie !dar....de fapt nu am apucat sa ajung niciodata cu explicatia asta la primarie ca m-au dta afara la inceputul explicatie! ce ma fac?sant ingrozita pt ca urmeaza sa mai incerc odata dar simt ca ma duc in iad!:(:(
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 03:13, 7 August 2011
Avertizati-i ca daca refuza eliberarea duplicatului dupa certificatul de deces, le veti face plangere penala pentru abuz in serviciu si purtare abuziva

Art. 246
Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.


Art. 250
Purtarea abuzivă

Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană, de către un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Ameninţarea săvârşită de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Lovirea sau alte acte de violenţă săvârşite de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Vătămarea corporală săvârşită de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 6 ani.

Vătămarea corporală gravă săvârşită de către un funcţionar public, în condiţiile alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
ContSters103772, utilizator
Obtinerea certificatului de deces si declaratia de renuntare la succesiune pot fi efectuate si prin intermediul Ambasadei Romaniei la Bruxelles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune lucianman72 lucianman72 in 2006 tatal meu a decedat (nu pastram legatura ),atunci am aflat ca el avea in administrare societate (era asociat cu un italian -parti egale )Dupa o luna de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere retinut de catre statul belgian ! eu ers eu ers Buna ziua ,sunt un cetatean roman stabilit in Belgia.Anul trecut (2017) m-am casatorit in Bruxelles ,cu o persoana de nationalitate romana de asemenea ,in ... (vezi toată discuția)
....si despre succesor ? georgban georgban Buna ziua !Sant foarte curios,daca este cineva ,sa -mi dea o explicatie an vederea unei proceduri judecatoresti-stabilirea succesiuni an urma unui ... (vezi toată discuția)