avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... anularea activitati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

anularea activitati

Primaria pe raza careia am magazinul alimentar mi-a anulat autorizatia de functionare pentru ca nu imi respect programul de functionare. Aceasta decizie am contestat-o la judecatorie am termen pe 16-9-2011,intre timp politia comunitara vin si imi face procese verbala de 6000-7000 cum ca nu am autorizatie de functionare de si este contestata in instanta si decizia si procesul verbal pe baza caruia s-a luat aceasta decizie. pana la o hotarare a judecatoriei am voie sa functionez? e normal sa vine politia comunitara sa-mi dea amenzi de si le-am dovedit ca am contestat?
Cel mai recent răspuns: dandaniel169 , utilizator 23:10, 24 Ianuarie 2016
Conform OG 99/2000:
Art. 6 - (1) Comerţul în zone publice se desfăşoară în structuri de vânzare cu sediu fix sau ambulant.

(2) Exercitarea activităţii de comercializare în zone publice este supusă acordului autorităţilor administraţiilor publice locale sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti, după caz, cu respectarea regulamentelor proprii ale acestora şi a planurilor de urbanism.

(3) Prevederile alin. (2) se aplică şi în cazul transferului, mutării sau extinderii unui exerciţiu comercial, precum şi în cazul modificărilor aduse structurii de vânzare.

Art. 7 - Acordul prevăzut la art. 6 alin. (2) nu se eliberează în următoarele cazuri:

a) contravine planului general de dezvoltare urbană şi criteriilor generale privind determinarea zonelor şi locurilor de vânzare din localităţi;

b) aduce prejudicii spaţiilor aflate în incinta sau în apropierea unor clădiri de valoare arhitectonică deosebită ori cu valoare de patrimoniu;

c) exerciţiul comercial se face în spaţii improvizate;

d) se încalcă dispoziţiile prezentei ordonanţe.

Art. 8 - Structurile de vânzare cu amănuntul şi cele în care se prestează servicii de piaţă pot fi deschise publicului în toate zilele săptămânii. Fiecare comerciant îşi stabileşte orarul de funcţionare cu respectarea prevederilor înscrise în legislaţia muncii şi cu condiţia respectării reglementărilor în vigoare privind liniştea şi ordinea publică, şi în conformitate cu solicitările autorităţilor administraţiei publice locale privind continuitatea unor activităţi comerciale sau de prestări de servicii, în funcţie de necesităţile consumatorilor.

Art. 9 - Orarul de funcţionare se afişează la intrarea în unitate, în mod vizibil din exterior, comerciantul fiind obligat să asigure respectarea acestuia.

Art. 73 - Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni, şi se sancţionează după cum urmează:

1. desfăşurarea oricărui exerciţiu comercial cu încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1), cu suspendarea activităţii comerciale până la data autorizării şi cu amendă:

a) de la 200 lei la 500 lei pentru structurile de vânzare cu suprafaţă mică;

b) de la 500 lei la 1.000 lei pentru structurile de vânzare cu suprafaţă medie;

c) de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru structurile de vânzare cu suprafaţă mare;

d) de la 100 lei la 200 lei pentru comercianţii ambulanţi;

e) de la 500 lei la 1.000 lei pentru comercianţii care practică vânzări în afara spaţiilor comerciale şi pentru cei care practică vânzări directe;

4. nerespectarea prevederilor art. 9, cu amendă de la 200 lei la 2.000 lei;
23. desfăşurarea oricărui exerciţiu comercial în perioada suspendării activităţii comerciale, cu amenda prevăzută la pct. 1 lit. a) - e), caz în care limitele minime şi maxime se dublează, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activităţii comerciale şi momentul constatării contravenţiei se confiscă şi se fac venit la bugetul de stat
Art. 74 - Sancţiunile prevăzute la art. 73 se pot aplica şi persoanelor juridice, caz în care limitele minime şi maxime ale amenzilor se dublează
Art. 75 - Împiedicarea sau obstrucţionarea sub orice formă, de către comerciant sau de oricare altă persoană, a organelor autorităţilor administraţiei publice în exercitarea atribuţiilor lor privind controlul respectării prevederilor prezentei ordonanţe constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei.
Art. 78 - În cazul repetării contravenţiilor prevăzute la art. 73 pct. 1, 3, 6 - 11, 13, 22 şi 23 într-un interval de 12 luni, chiar dacă amenda a fost plătită, precum şi în cazul în care se încalcă în mod repetat dispoziţiile legale privind liniştea şi ordinea publică, primăriile vor suspenda activitatea comercială pe o perioadă de până la 30 de zile pentru structura de vânzare respectivă.

Acesta este textul de lege. Cititi-l si vedeti si dvs. unde va incadrati (in primul rand, ce scrie pe actul primariei si ce s-a retinut in PV ale politiei). Daca nu am vazut nici un act, cu mai multe nu pot sa va ajut.
Buna ziua o speta asemanatoare am si eu singura intrebare si nedumerire o am DACA EU AM CONTESTAT DISPOZITIA PRIMARULUI IN INSTANTA PRIN CARE MI-A ANULAT AUTORIZATIA DE FUNCTIONARE,detin si certificat de grefa ,pot desfasura activitatea comerciala in continuare pana la pronuntarea instantei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia utilizarii casei de marcat florip florip Potrivit prevederilor art. 4 din Normele metodologice, in sensul ordonantei de urgenta,OG 28/1999, prin livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de ... (vezi toată discuția)
Pret diferit costicul costicul Un prieten a avut un control de la ANAF. Vinde pe factura si pe casa de marcat. I s-a spus ca pretul de pe casa de marcat sa fie mai mare decat pretul de pe ... (vezi toată discuția)
Politia comunitara - srv. control comercial RRotaru RRotaru Sunt administratorul unei societati comercial ce se ocupa cu importul si distributia de bunuri pt. industrie. Am fost vizitat de 2 persoane care s-au ... (vezi toată discuția)