avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara plata cursului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara plata cursului

Buna ziua!
In luna aprilie, am absolvit un curs postuniversitar platit de societatea unde lucrez. Nu am semnat nimic ( contract) referitor la angajament. Acum, as vrea sa plec din societate, prin demisie sau cu acordul partilor.
Pot pleca din societate fara sa fiu obligat sa platesc cursul absolvit ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vasilescu costel , utilizator 08:19, 9 August 2011
Cred ca depinde si de ceea ce este stipulat in Contractul colectiv de munca, incheiat la nivel de societate. Posibil ca aceasta clauza sa fie trecuta numai acolo.
iuga laurentiu a scris:

Buna ziua!
In luna aprilie, am absolvit un curs postuniversitar platit de societatea unde lucrez. Nu am semnat nimic ( contract) referitor la angajament. Acum, as vrea sa plec din societate, prin demisie sau cu acordul partilor.
Pot pleca din societate fara sa fiu obligat sa platesc cursul absolvit ?
multumesc!




Verificati daca nu cumva chiar in contractul individual de munca semnat de catre dvs. la angajare,este stipulata o clauza speciala de "formare profesionala",prin care se stabileste durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale.
Daca aveti o astfel de clauza,nu mai era nevoie sa se incheie un act aditional separat special pt. curs,de aceea verificati. In caz ca exista asa ceva,trebuie sa va conformati clauzei consemnate in cim.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
ContSters136493, utilizator
Nu am o astfel de clauza in cim, au fost absolvite alte cursuri in alte domenii de unii colegi dar, au fost incheiate contracte cu anumite clauze ( sa nu plece timp de trei ani sau sa plateasca toate cheltuielile).
In acest caz, cred ca puteti pleca linistit. Sigur Contractul colectiv de munca nu contine o asemenea clauza? Intrebati si Dvs. reprezentantii societatii care au negociat acest contract. Trebuie sa aiba cunostinta de o asemenea clauza, daca ea a fost negociata si inscrisa in contract.
Nu mai intrebati nimic.Daca aveti de gand sa plecati,plecati cat mai repede.Probabil ca cei de la resurse umane au uitat sa va puna sa semnati.Aveti grija ca daca afla conducerea nu mai plecati cu acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale legale ? la contractul de munca mariusgrigoriu mariusgrigoriu Ma numesc marius si lucrez de 2 ani intr-o companie aeronautica. am inchiat cu firma urmatoarele contracte : - un contact individual de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Clauza contractuala in urma unui curs CiobanuAlexandru01 CiobanuAlexandru01 Buna ziua, In urma cu 2 luni m-am angajat la o firma ca si Ing. CNC, in urma discutiilor la interviu mi s-a spus ca o sa beneficiez de formare profesionala ... (vezi toată discuția)