avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... excursie ratata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

excursie ratata

Buna seara, am si eu o intrebare, X isi cumpara bilete in luna februarie pentru a merge in vacanta in luna iunie. In luna mai sufera o operatie (ernie de disc). X a incheiat o polita de asigurare pentru accidente, boala etc. cum se face de obicei. Firma de asigurari nu i-a dat nici un ban inapoi, doar agentia de turism i-a returnat 50% din suma platita. Intrebare, mai poate face ceva X pentru a-si recupera toti banii pierduti? va multumesc mult pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: cucu_bau , utilizator 18:47, 10 August 2011
Informatiile cucu-bau pe care le furnizati, sunt absolut incomplete pentru a putea primi un raspuns corect.
Ce fel de polita "cum se face de obicei" este in discutie?Uzuale sunt trei forme de asigurari care cuprind elemente ale asigurarii persoanei;
-polita de viata;
-polita de accidente persoane;
-polita de calatorie;
Fiind legata de istorioara cu biletul de voiaj, inclin sa cred ca este vorba despre ultima, care cuprinde numai accidente si spitalizare/tratament aferent, precum si pentru inbolnaviri tot accidentale, fiind excluse acutizarile unor afectiuni preinstalate, declarate sau nu de catre asigurat la data incheierii politei.De retinut ca polita este valabila numai pe perioada declarata a calatoriei, ca nr de zile, incepand cu data trecerii frontierei.Constatarea preinstalarii este usor de facut la data evenimentului.
Aceste detalii sunt cuprinse la capitolul Excluderi din conditiile de asigurare.
Fiind vorba de o anulare a plecarii(nu conteaza motivul) se poate solicita rezilierea politei si returnarea primei de asigurare platita.Acest lucru se poate solicita numai pana la data inceperii valabilitatii politei.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
nucu$, utilizator
Imi cer scuze daca v-am suparat cu ceva dar eu am lucrat in asigurari ca inspector de daune si am vrut sa va arat cum se analizeaza un caz ca al dv. Daca ati fi citit cu atentie conditiile de asigurare ati fi inteles de la inceput ce vi se despagubeste si ce nu. Spuneti ca nu ati completat o cerere de asigurare dar eu am curaj sa fac pariu cu dv ca asiguratorul o sa va prezinte cererea semnata si completata. Dv doar ati semnat documentul si apoi au completat-o cei de la asigurari. In ce priveste studiile medicale sa stiti ca d.p.d.v. medical dosarul se analizeaza de o comisie medicala care nu este angajata asiguratorului dar este platita de acesta si nu de inspectorul de dauna care va instrumenteaza dosarul. Acesta doar transmite concluziile primite de la comisie si hotararea comitetului tehnic al asiguratorului. Cazul dv trebuia analizat si solutionat de agentia de turism daca , va repet , ati fi avizat situatia in momentul iesirii din spital dupa operatie.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Returnarea banilor in cazul ratarii sejurului din motive bine intemeiate se face pe polita STORNO...atasata politei medicale de calatorie.
Imi cer scuze pentru ca nu am fost destul de clar in ce am expus aici.
Aveti dreptate, s-a incheiat o polita STORNO.
Imi dati o parere avizata va rog? cine ar trebui dat in judecata, agentia de turism sau asiguratorul? va multumesc mult pentru raspunsuri.
Dumneavoastra ati incheiat o polita de asigurare privind serviciile medicale intervenite in strainate pe perioada declarata de dvs..

Atata timp cat evenimentul nu s-a petrecut in strainate in perioada declarata, asiguratorul este in drept sa nu va despagubeasca. Obiectul contractului era altul.

Daca ati fi avut o polita de viata, care ar fi avut aceste riscuri...atunci vorbeam despre despagubiri servicii medicale.

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate FOURB FOURB Buna, Copilul meu are o asigurare de sanatate privata, de curind l-am operat de polipi. Am intrebat asiguratorul ce documente trebuie sa le pun la ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi pers. cu asigurare de viata claudiu2009 claudiu2009 Stimati domni, Nu stiu daca postez unde trebuie dar as vrea sa va prezint urmatoarea speta: Tatal unui prieten contracteaza un credit de nevoi personale la o ... (vezi toată discuția)
Explicatie termen patryk patryk Buna ziua.Am nevoie de a intelege o definitie a unui termen dintr-un contract de asigurare. Este vorba de definitia: \"Boala\" inseamna orice deteriorare ... (vezi toată discuția)