Buna seara, am si eu o intrebare, X isi cumpara bilete in luna februarie pentru a merge in vacanta in luna iunie. In luna mai sufera o operatie (ernie de disc). X a incheiat o polita de asigurare pentru accidente, boala etc. cum se face de obicei. Firma de asigurari nu i-a dat nici un ban inapoi, doar agentia de turism i-a returnat 50% din suma platita. Intrebare, mai poate face ceva X pentru a-si recupera toti banii pierduti? va multumesc mult pentru raspunsuri.
Banii trebuie sa-i recuperati de agentia de turism. Asa cum ati afirmat, operatia a fost efectuata in luna mai, si nu in perioada de vacanta, perioada care era acoperita de polita de asigurare. In concluzie, daca nu cadeti de acord cu agentia pe cale amiabila asupra pretentiilor pe care le aveti dvs. si in conformitate cu contractul incheiat cu aceasta, va puteti indrepta impotriva agentiei cu reclamatii la office@asistentapentruconsumatori.ro, ori Autoritatea Natioana in Turism, Protectia Consumatorului... Dupa care, daca doriti si considerati ca paguba adusa este semnificativa, insa doar in urma notificarii si incercarii recuperarii sumei pretinse pe cale amiabila, va adresati justitiei. Vedeti in acest sens, procedura concilierii directe care trebuie sa întruneasca conditiile exprese ale art.720 ind.1 alin.2 si urm. Cod proc.civila, prevazute în scopul de a nu transforma aceasta procedura într-o simpla formalitate si de a face sa reprezinte o veritabila încercare de solutionare amiabila a litigiului.
Explicatie termen
patryk
Buna ziua.Am nevoie de a intelege o definitie a unui termen dintr-un contract de asigurare.
Este vorba de definitia:
\"Boala\" inseamna orice deteriorare ... (vezi toată discuția)