avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturare combustibil Polonia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturare combustibil Polonia

Buna ziua
Ma ocup de contabilitatea unei firme de transport international care mai nou la alimentarile pe care le fac masinile cu combustibil din Polonia si Bulgaria (in cursele pe care le fac) nu imi mai aduc bonurile de combustibil ci factura; acelasi lucru se intampla si pentru taxele de drum pe care le platesc in afara.
Intrebarea mea este care este regimul contabil al acestor facturi :se inregistreaza in contab taxare inversa sau sunt scutite?Se declara in 390?
Cel mai recent răspuns: me.elena , utilizator 22:35, 11 Aprilie 2011
facturile ar trebui sa contina tva in cota aferenta tarii membre respective, iar taxa se poate recupera prin formularul 318.

la dvs. cum e?
Da asa este facturile contin tva-ul aferent tarilor respective iar firma de transport are contract cu o firma din afara care se ocupa de recuperarea TVa-lui din alte tari - tocmai la solicitarea acestei firme s-a trecut de la bon fiscal la factura (au spus ca numai pe baza de factura se poate recupera tva din aceste tari).
Sa inteleg ca eu nu declar aceste facturi in 390?Si le inregistrez ca si scutite?
Va multumesc si va doresc o zi placuta.
in 390 se declara doar operatiunile intracomunitare taxabile in romania, or aici nu este vorba de asa ceva.
inregistrati tva achitata pe costul de achizitie ca si cheltuiala, iar dupa recuperarea tva veti avea un venit.
Multumesc pentru raspunsuri.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 - achizitie servicii Carla77 Carla77 Dati-mi, va rog, o mana de ajutor. Societate din RO, inregistrata in scop de TVA, presteaza servicii de transport unei societati din Spania, inregistrata TVA. ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara de servicii sau nu? Carla77 Carla77 Am si eu doua probleme. 1. Firma din Spania careia eu (firma platitoare de tva din Romania) i-am efectuat o prestare de servicii (transport intracomunitar), ... (vezi toată discuția)
Servicii transport intracomunitare GHERMAN ALINA GHERMAN ALINA va rog sa mi raspundeti la urmatoarea intrebare: O firma inregistrata in Romania , platitoare de TVA efectueaza transport de marfuri pentru firme din ... (vezi toată discuția)