avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inscriere in cartea funciara a unui teren
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inscriere in cartea funciara a unui teren

Am cumparat o constructie de la cooperativa de consum in anul 2006.Mi s-a spus ca
terenul aferent constructiei apartine domeniului public.Primarul comunei a initiat un proiect de hotarare pentru trecerea acestui teren in propietatea privata a comunei care a fost aprobat in consiliul local dar cand a ajuns la prefectura s-a constatat ca terenul respectiv este intabulat la cartea funciara pe scoala din comuna. Eu am achitat in intregime suma negociata cu cooperativa de consum si binenteles vreau sa
intabulez terenul si constructia pentru a deveni propietar tabular.
Poate cineva sa ma lamureasca ce trebuie sa fac,cum sa procedez? La cine trebuie sa ma adresez? Cu multumiri deosebite.
Nu-i deloc simplu, iar primaria respectiva are probleme cu coordonarea activitatii interne. Exista cate o hotarare de guvern prin care se aproba inventarul bunurilor domeniu public ale fiecarei localitati dintr-un judet, iar in acel document scria cu siguranta ca terenul de care vorbim apartine scolii respective, asa ca HCL-ul a fost dat aiurea cu drumul. Nu au cum sa va transmita dreptul de proprietate pentru un teren care apartine scolii (cu atat mai mult cu cat este si domeniu public)... Cand ati cumparat, nu a solicitat nimeni un extras de CF de informare pentru terenul respectiv??
Dupa cum vad problema, veti intabula dreptul de proprietate asupra constructiei, urmand sa solicitati primariei acordarea unui drept de servitute pentru terenul aferent cladirii respective (care drept de servitute se va inscrie in cartea funciara).
Pai haideti sa nu vorbim prostii....
Terenul respectiv>
- fie se afla in domeniul public al unitatii administrative (comuna) si se afla inscris in anexa la hotararea de guvern de atestare a domeniului public al judetului respectiv,
- fie se afla in prezent si se afla si inainte de vanzarea cladirii, in proprietatea scolii caz in care NU POATE FI DOMENIUL PUBLIC la comunei.
In functie de clarificarea situatiei de mai sus, putem opina cu privire la ce ar fi de facut....
In rest, NUMAI DE BINE !
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
CABINET DE AVOCAT Valentin PRECUP, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de administrare operativa se transfera noului proprietar prin cumparea activelor dutadx dutadx Prin licitatia publica si Contractul de Vanzare-Cumparare din anul 2000, societatea noastra X cumpara “ACTIVUL: SECTIA din localitatea \"Y\" formata ... (vezi toată discuția)
Superficia ( dreptul de superficie) mondanicolaetoma mondanicolaetoma Cand superficia sau dreptul de superficie poate devenii propietate sau sa ai drept de propietate ? In situatia de fata, este vorba de un teren apartinand ... (vezi toată discuția)
Dispensar veterinar chindrisliviuion chindrisliviuion Buna ziua. Sunt proprietarul unui teren, mostenit de la tatal meu, pe care pe vremea lui ceausescu, prin anii 70 s-a construit dispensarul veterinar. Langa ... (vezi toată discuția)