Buna seara,
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urm. problema: am o matusa de 83 de ani care locuieste singura intr-o gars. la parter in sect 3 Bucuresti. Hotii au intrat pe geamul de la bucatarie lasat deschis si au furat ceva bani si acte, printre care certif de nastere si CI.
Cum pot obtine un duplicat la certif de nastere?, avand in vedere ca e nascuta in jud. Vaslui in 1928 si se deplaseaza f greu, deci un drum pana acolo ar fi imposibil ?!
Unde ar trebui sa ma adresez?
Va multumesc anticipat ptr. eventualele raspunsuri !:sorry:
Problema e ca pentru eliberarea unui nou certificat de stare civila, fie ca va adresati primariei locului de nastere, fie serviciului de stare civila de la domiciliu/resedinta, trebuie ca persoana sa se legitimeze cu un act de identitate valabil. Ori eu nu am inteles bine ca e furat si acesta? La un notar pt. o procura iar trebuie sa te legitimezi... Primul pas ar fi obtinerea unei carti de identitate provizorii. Cu aceasta se pot solicita si celelalte documente furate.
Categoric, bep are dreptate, mai intai solicitati sa i se faca matusii o carte de identitate provizorie, dupa care la starea civila de la locul de domiciliu sau dupa caz de resedinta faceti cerere prin care solicitati certificatul de nastere. Atentie! trebuie sa mearga matusa personal la starea civila daca nu trebuie sa va imputerniceasca la notar pentru a o reprezenta la st. civ. in vederea solicitarii si ridicarii certificatului de nastere. Daca nu l-a mai avut pierdut desigur veti fii scutit de plata amenzi, pentru ca cei de la SPCLEP sunt oameni cu suflet si va iarta.
Buletin expirat
ELLADEEA
nepoatei mele i-a expirat buletinul cand a facut in august 18 ani a incercat o matusa sa ii faca buletiul dar nu s-a putut ca ea a pierdut certificatul de ... (vezi toată discuția)