avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte de comert societate in dizolvare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte de comert societate in dizolvare

Buna ziua,
O societate a depus la ONRC cererea de dizolvare si lichidare simultana.
Mai poate efectua acte de comert?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:03, 9 August 2011
Acte de comert nu mai poate desfasura, decat acele activitati necesare pentru efectuarea dizolvarii si lichidarii.
Dizolvarea este o stare a societatii indreptata spre lichidare-radiere din registrul comertului. In perioada de dizolvare voluntara( banuiesc ca este vorba de art. 235 din legea nr. 31/1990) pentru a putea efectua acte de comert va trebui sa intocmiti o hotarare prin care reveniti la starea initiala dizolvarii, respectiv societatea sa fie in stare de functionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare art 235 bordeanu bordeanu In cazul in care o firma apare pe recom ca fiind dizolvata conform art 235 din legea 31/1990, care este procedura ca ea sa poata sa ajunga functioneze normal. ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare simultana srl Eugenia04 Eugenia04 Buna seara Detin un SRL in care suntem 2 asociati si am decis sa inchidem firma, fara lichidator, neavand nici un fel de active si pasive (am discutat cu ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma ContSters48867 ContSters48867 Buna ziua tuturor, am si eu o speta: o firma care se afla in dizolvare conform art. 235 din Legea nr. 31/1990, mai poate functiona, mai poate elibera ... (vezi toată discuția)