avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru o casa executata fara autorizatie de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru o casa executata fara autorizatie de construire inainte de publicarea Legii nr. 50/1991?

Se poate sa fiu amendat contraventional in baza L 50/1991, pentru o constructie tip magazie- camera ( in trecut, pana la deces acolo au locuit parintii, camera nu avea si nu are utilitati, este paraginita acum), neintabulata si executata in anii 1960-1970, inainte de legea 50/1991? Daca se poate sa fiu amendat, cum ma sfatuiti sa ma apar? Toate au pornit de la reclamatiile vecinului meu, reclamangiu de profesie, trimise catre autoritati. Repet, constructie executata inainte de aparitia legii 50/1991.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
silvica1940, utilizator
Cel mai recent răspuns: jorje , utilizator 17:18, 9 August 2011
potrivit legii 50, amenda se prescrie în doi ani de la data execuției construcției. prin urmare dacă au trecut mai mult de doi ani nu puteți fi amendat. dacă totuși o primiți aveți posibilitatea de a o contesta la instanța de judecată în termen de 15 zile de la primirea procesului verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie dupa construire stelutanicoleta stelutanicoleta Buna ziua! am demolat o magazie la tara si am construit in locul ei o camera. Asta a fost acum 3 ani. Cum mai pot obtine autorizatie de demolare/constructie ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea socrului meu am consolidat o magazie din fundul ... aslica33 aslica33 Dupa moartea socrului meu am consolidat o magazie din fundul curtii, magazie care initial era din lemn si caramizi de lut dar care era in paragina, am ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)