avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de neconcurenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de neconcurenta

Buna seara!
Imi puteti da, va rog, exemple de activitati ce pot fi interzise prin clauza de neconcurenta unui salariat- director de vanzari pe piata auto?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:04, 9 August 2011
Vanzari auto, expozitii auto cu vanzare. :D
Angajatorul stabileste concret activitatile in functie de obiectul lui de activitate care ar putea fi afectat, cu respectarea art. 21- 24 codul muncii.
Clauza de neconcurenta nu poate avea ca efect interzicerea in mod absolut a exercitarii profesiei salariatului sau a specializarii pe care o detine (art.23 alin.1).
Activitati care ar concura societatea - dupa ce contractul de munca al salariatului pentru care doriti inserarea in contract a acestei clauze a incetat, dar fara ca aceasta clauza sa fie de natura sa-i elimine in totul dreptul de exercita o profesie.
Daca angajatorul are un obiect de activitate complex, nu doar in domeniul auto, activitatile interzise salariatului trebuie sa vizeze exclusiv activitatea prestata de el in cadrul societatii sau activitatea angajatorului, in general?
Cum se poate face delminitarea intre a interzice salariatului anumite activitati prestate in domeniul lui de activitate si interzicerea absoluta a dreptului la munca?
GeorgeG a scris:

Buna seara!
Imi puteti da, va rog, exemple de activitati ce pot fi interzise prin clauza de neconcurenta unui salariat- director de vanzari pe piata auto?
Va multumesc.



Vanzari domeniul auto in firme concurente pe piata ,marketing ce vizeaza direct activitatea companiei,publicitate sau orice alta activitate care ar concura compania .
Nu poate exista o interzicere a dreptului la munca !
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta Balea s Balea s Buna ziua, am pe contractul de munca clauza de neconcurenta de care nu mi s-a zis la semnarea contractului. Am lucrat la acea firma 7 ani pe postul de agent ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta - fidelitate mihaela1983 mihaela1983 BUNA ZIUA, Va rog sa ma ajutati, in urmatoarea problema. In anul 2007, am infintat o societate al carei obiect principal de activitate este - Prestarea de ... (vezi toată discuția)
Clauze contract munca toy_story toy_story Buna seara, In cazul in care in cadrul unui CIM sunt inserate clauzele de confidentialitate si nonconcurenta, acesteau au efect juridic daca nu sunt ... (vezi toată discuția)