avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

vanzare teren

As dori sa aflu daca doresc sa cumpar un teren intravilan, la tara, daca se plateste TVA la valoarea contractului de vanzare-cumparare. Pe de alta parte, daca cel care imi vinde terenul este sotul mamei mele (nu si tatal meu) si are peste 70 de ani, trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a vinde? Stiam ca pentru persoanele in varsta este nevoie de un certificat ca este in deplinatatea facultatilor mintale. Ce documente sunt necesare pentru vanzare si ce taxe sau impozite ar trebui platite?
Cel mai recent răspuns: boholt , utilizator 10:58, 11 August 2011
Pentru vanzarea-cumpararea unui teren nu se plateste TVA. Se plateste impozit pe venitul din instrainarea imobilului, de catre vanzator.
Calculul impozitului se face in raport de pretul trecut in contractul de vanzare-cumparare, daca acest pret este egal sau mai mare decat pretul orientativ pentru un teren similar, situat in aceeasi zona, din catalogul notarial. Daca pretul din contract este inferior pretului din catalog, impozitul se va calcula la nivelul celui din urma.
Cuantumul taxelor, impozitului si onorariului notarial le puteti afla de la un notar din zona.
In vederea vanzarii sunt necesare urmatoarele documente :
- actul de proprietate asupra terenului;
- dosarul cadastral si intabularea.
as mai adauga, cu voia dvs, certificatul fiscal. La notar , daca terenul este intabulta, se va depune cerere de extras de autentificare, pt a vedea situatia terenului, daca nu este grevat de sarcini.

TVA se plateste la onorariul notarului.
Asa este... Am uitat de certificatul fiscal.
De obtinerea extrasului de carte funciara se va ocupa notarul, asa ca dvs. va trebui sa aveti celelalte acte.
Multumesc pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri pentru perfectarea de acte la un teren nou cumparat valica1 valica1 as dori sa stiu si eu care sunt pasii perfectarii actelor la cumpararea unui teren intravilan de 400 m2,cine plateste(vanzatorul ori cumparatorul) si cam cat ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare imobil oroian-rodica oroian-rodica Buna seara, As dori sa stiu care sunt documentele necesare pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare a unui imobil, si care sunt taxele pe care le ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil filofteea filofteea Buna ziua, dorim sa achizitionam o casa, 40.000 eur. Intrebarile ar fi: 1) achitam toata suma prin virament bancar? sau bilet la ordin ? sau????? 2) cine ... (vezi toată discuția)