avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... privilegiul proprietarului asupra bunurilor mobile ale ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

privilegiul proprietarului asupra bunurilor mobile ale chiriasului

Buna ziua,am inchiriat niste bunuri mobile unei societati comercialre care le-a detinut intr-un spatiu pe care il inchiria de la un proprietar..Chiriasul a ramas in urma cu chiria pentru spatiu si momentan retine bunurile mele in sechestru pana cand nu plateste chiriasul.Societatea comerciala a chiriasului este in faliment iar proprietarul ma ameninta,ca va cauta un alt chirias care va plati paguba cauzata de chiriasul anterior si va deveni proprietarul bunurilor mele mobile.Este posibil asa ceva?Eu nu am nici un contract cu proprietarul,cu numai un contract de inchiriere cu chiriasul.
Cel mai recent răspuns: zsigmondkrisztina , utilizator 10:07, 11 August 2011
exista un drept de retentie insa nu se aplica in cazul dvs fiindca dvs aveti contract cu chiriasul.
Da,avem contract numai cu chiriasul.Proprietarul beneficiaza de acest drept de retentie asupra bunurilor mele si nu mal lasa sa ridic bunurile mobile din spatiul lui.

Proprietarul zice ca conform Codului Civil beneficiaza de privilegiul proprietarului asupra bunurilor mobile ale chiriasului si al tertelor persoane....mie mi se pare absurd.Ce legatura are bunurile tertelor cu el?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotract de inchiriere cu chiria neplatita TraianValer TraianValer SUNT persoana fizica si am dat in chirie unei societati comerciale un spatiu , cu contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara. Dupa un timp ... (vezi toată discuția)
'insusire de bunuri necuvenite ',cum se pedepseste ?? sorynella sorynella Buna ziua , SC Proprietar SRL a dat spre inchiriere un spatiu comercial catre SC Chirias SRL, La momentul la care SC Chirias SRL a ajuns sa aiba datorii ... (vezi toată discuția)
Asigurare pentru o camera inchiriata unei firme jean59 jean59 Detin un spatiu proprietate personala si o parte ( o camera ) am inchiriat-o unei societati comerciale care desfasoara o activitate de comert .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)