avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare pentru o camera inchiriata unei firme
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare pentru o camera inchiriata unei firme

Detin un spatiu proprietate personala si o parte ( o camera ) am inchiriat-o unei societati comerciale care desfasoara o activitate de comert .Intrebarea mea este : cine face asigurarea in cazul unor daune provocate de societatea comerciala ( distrugere, incendiu , inundatie etc.) ?
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 14:59, 10 Noiembrie 2015
Buna ziua,

Asigurarea cladirii (incediu si alte riscuri numite) cade in sarcina proprietarului (interes asigurabil).

Contractantul asigurarii (cel care achita polita) poate sa fie diferit fata de proprietar.

Atentie: cand incheiati asigurarea trebuiesc declarate activitatile (cerere de asigurare) care se desfasoara in imobil, pentru a fi incheiata o polita de asigurare corecta pentru riscul cel mai mare.

Chiriasul poate sa incheie asigurare pentru bunurile sale din interiorul camerei inchiriate (mobilier, bunuri, calculatoare, etc.).

Recomandam incheierea a inca doua asigurari in acest caz:
1. Asigurarea de raspundere a proprietarului fata de chirias (prin care se acopera pagubele pe care ati putea sa le produceti chiriasului).
2. Asigurarea de raspundere a chiriasului fata de proprietar (prin care se acopera pagubele pe care chiriasul vi le poate produce dvs/ bunurilor dvs.).


www.asigurariag.ro
Sa inteleg ca eu ca proprietar trebuie sa fac o asigurare de tip obligatoriu iar chiriasul una prin care sa ma despagubeasca in cazul in care provoaca unele pagube spatiului pe care i l-am inchiriat .
Buna ziua,

Dvs. ati spus ca detineti un spatiu, fara sa mentionati destinatia acestuia. Daca este de locuit, trebuie sa incheiati asigurare obligatorie si daca doriti si una facultativa.

Daca ati inchiriat o camera, prin contractul de inchiriere se pot stipula clauzele cu asigurarea (in sarcina cui cade asigurarea spatiului inchiriat).

Chiar daca nu ati stipulat in contract acest lucru, puteti sa conveniti cu chiriasul (amiabil) sa achite el (in calitate de contractant) asigurarea, in care dvs. aveti calitatea de asigurat si de beneficiar in caz de dauna.

In lipsa unei astfel de intelegeri, el este raspunzator fata de dvs. sau fata de terti pentru pagubele produse din culpa sa, in acest caz putand sa se protejeze prin incheierea unei asigurari de raspundere fata de locator si o asigurare de raspundere fata de terti (vecini). Nu il mai puteti obliga sa achite si asigurarea cladirii (daca nu este stipulata in contractul de inchiriere).

In cazul in care doriti sa va protejati bunurile, prin incheierea de asigurari, ne puteti contacta in privat - costurile dvs. pentru consultanta fiind zero.

www.asigurariag.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare imobil agnes1999 agnes1999 Proprietarul incheie o asigurare pentru imobilul in care se afla si un chirias. Daca daunele sunt produse de chirias, (din greseala da foc la cladire, de ... (vezi toată discuția)
Asigurare de raspundere civila a chiriasului catre proprietar. Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Proprietarul poate solicita prin contractul de inchiriere ca chiriasul sa fie obligat la incheierea unei asigurari de raspundere civila a chiriasului catre ... (vezi toată discuția)
Privilegiul proprietarului asupra bunurilor mobile ale chiriasului zsigmondkrisztina zsigmondkrisztina Buna ziua,am inchiriat niste bunuri mobile unei societati comercialre care le-a detinut intr-un spatiu pe care il inchiria de la un proprietar..Chiriasul a ... (vezi toată discuția)