Bun gasit. Va supun discutiei urmatoarea situatie. In anul 2007 am divortat de fosta sotie. Pentru copil a fost stabilita o pensie de 323 ron. Precizez faptul ca aceasta decizie s-a luat intrucat mai am un copil cu actuala sotie. La acea vreme,venitul meu mediu a fost de 1941 ron. Intre timp,deoarece sunt bugetar, veniturile mele au scazut, dar nu am cerut micsorarea pensiei alimentare. Acum, fosta sotie m-a dat in judecata pentru MARIREA pensiei, cu toate ca veniturile mele medii au fost acum 1250 ron. Ce sanse sunt ca pensia sa creasca....sau sa scada? Inca o data, fac mentiunea ca am un copil pentru care platesc aceasta pensie si un copil cu actuala sotie. Va multumesc.
M-ati derutat complet. Cum spune legea? 1/3 pentru doi copii....Dar daca pentru unul platesc pensie si pe unul il am cu mine( impreuna cu actuala sotie)....nu se imparte 1/3 la 2?
Ba da, acum am observat ca celalalt copil este in intretinerea dvs.
416 : 2 = 208.
Procedati cum v-am spus, formulati reconventionala si solicitati micsorarea in cadrul aceluiasi proces.
Fosta sotie o sa aibe o surpriza neplacuta.
Cuantumul maximal al pensiei de intretinere pentru doi copii aflati in intretinere este de 33 % din venitul net realizat.
Prin urmare, avand in vedere ca aveti un minor intretinere ( minor rezultat din cea de-a doua casatorie, veti fi obligat la o pensie de 16.5% din venitul net realizat.