avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducatorul autorizat de M.J. poate traduce ºi ...
Discuție deschisă în Traduceri

Traducatorul autorizat de M.J. poate traduce ºi documente din alte domenii? Detalii ºtampilã ºi cont bancar traducãtor

Buna ziua!
Imi permit sa deranjez din nou cu intrebari pentru ca de fiecare data aici am fost ajutata.
Am citit aproape toate topicurile deschise la sectiunea traduceri si tot am ramas cu ceva nelamuriri. Astfel ca, am aflat diferenta dintre traducatorii avizati de MJ si MC, dar, eu fiind traducator MJ, imi pun urmatoarea intrebare : traducatorul MJ poate traduce exclusiv documente juridice pentru institutiile juridice si pentru alt gen de traduceri ar trebui atestat MC?

Cea de-a doua intrebare este legata de stampila traducatorului. Eu mi-am facut stampila imediat dupa ce am primit autorizatia (crezand ca imi va trebui la tribunal), fara sa am prea multe informatii si am mers pe mana celor de la centrul unde am facut-o. Astfel ca pe ea nu apare CNP-ul si nici CIF-ul (la finante am mers dupa ce am facut stampila si dupa inregistrarea la tribunal). Ar trebui sa-mi fac alta?
Si inca ceva: deschiderea contului bancar este obligatorie?

In speranta ca am fost suficient de clara in clarificarile pe care le solicit, va multumesc pentru sprijinul acordat tuturor incepatorilor si va doresc o zi buna!
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
andrrrea, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrrrea , utilizator 12:53, 16 August 2011
1. Puteti efectua traduceri din orice domeniu doriti atat timp cat stapaniti f. bine termenii pentru a realiza o traducere fidela in limba tinta.
2. Exista diverse opinii in ceea ce priveste continutul stampilei. Elementele continute pe aceasta ar trebui sa fie:
- traducator autorizat
- limba/limbile
- numele si prenumele
- nr. autorizatie
- CNP
Eu asa am facut stampila si nimeni nu a contestat continutul. Ar trebui sa refaceti stampila pentru a include si CNP-ul.
In privinta contului bancar, fiind vorba de incasari pentru serviciile oferite ca PFA, acesta trebuie sa fie pe PFA.
Codul de procedură fiscală menţionează că "Persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau care exrcită profesii libere vor utiliza drept indicator fiscal codul de inregistrare fiscala atribuit de organul fiscal pe a carui raza teritorială se află sediul sau locul desfăşurării activităţii, pentru activităţile desfăşurate începând cu data de 1.1.2007".(art. 5 din OMFP nr. 2224/2006 dat în aplicarea art. 69 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală)

Prin urmare contul bancar trebuie deschis pe PFA pentru ca in cazul unui control verificarea se face pe PFA nu pe persoana fizica.
Spor la tradus!
L.C.

O discutie pe aceasta tema am gasit aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Laura Ciobeica, moderator
va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conþinut ºtampilã traducãtor stepano stepano buna seara! am primit autorizatia de traducator si as dori sa va intreb daca stampila trebuie sa contina cif-ul, luand in considerare faptul ca trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sã fac dupã obþinerea autorizaþiei? ContSters218365 ContSters218365 Buna ziua! Am tot citit si m-am tot documentat pe internet, insa nu am resut sa ma lamuresc. Acum 2 saptamani am primit autorizatia de traducator de la MJ si ... (vezi toată discuția)